5 Gouden tips om in het dagelijks leven met babyboomers om te gaan

Je zou natuurdocumentaires over ze kunnen maken. Zo hou je je staande tegenover 'het grijze gevaar'.

5 Gouden tips om in het dagelijks leven met babyboomers om te gaan

Deel dit artikel op

1 Stoor ze nooit tijdens een Scandinavische detective of het achtuurjournaal

Dat is levensgevaarlijk! Het babyboommannetje en het babyboomvrouwtje kijken namelijk graag iedere avond naar het achtuurjournaal en/of een spannende detective onder het genot van twee kopjes koffie en één koekje. Als ze daarbij gestoord worden, kunnen ze agressief reageren. Soms gaan ze zelfs schreeuwen: 'Wij hebben dit land opgebouwd na WOII!'. Loop je per ongeluk toch een keer binnen als ze naar een detective kijken, gooi dan twee windjacks in het midden van de kamer om ze af te leiden.
Bron:

Deel deze foto via

2 Voer ze niet

Totaal overbodig. Het vrouwtje heeft bij de babyboomers altijd een thermoskan met koffie en versnaperingen mee (ze stopt dit bij voorkeur in een heel klein rugzakje). Hebben die arme babyboomers dan geen geld om gewoon de plaatselijke horeca te ondersteunen tijdens hun citytripjes? Jawel, ze hebben bakken met geld (zie verderop), maar dit vinden ze 'zo lekker makkelijk' (dus een beetje zoals het kapsel dat het babyboomvrouwtje zich aangemeten heeft).
Bron:

Deel deze foto via

3 Kijk uit tijdens de 'babyboomtrek'

De mannetjes en vrouwtjes trekken er graag samen op uit. Dat levert gevaarlijke situaties op voor hun omgeving. Let dus goed op als er een groepje in bij de ANWB-winkel gekochte kleding in je buurt komt. In de trein zwiepen ze zo een tas tegen je hoofd als ze zich met veel bombarie installeren. Ga zelf NOOIT fietsen als je bang voor ze bent, want ze doen eigenlijk niet anders dan fietstochten maken. In Frankrijk voor hun caravan zijn ze relatief onschuldig en kun je ze rustig observeren.
Bron:

Deel dit GIFje via

4 Heb geduld met de babyboomer

Als je in aanraking komt met een babyboomer (ze kunnen bijvoorbeeld je ouders zijn), is het zaak om je geduld te bewaren. Heb je een WhatsApp-berichtje gestuurd en staat er al tijden in beeld dat de babyboomer aan het typen is, besef dan dat de babyboomer op dat moment door zijn of haar leesbril tuurt en met één vinger, lettertje voor lettertje, zit te tikken op de prepaid smartphone.
Bron:

Deel deze foto via

5 En het belangrijkste: probeer niet te veel op ze te letten

Is alleen maar frustrerend. Je zult ze zien wonen in kasten van huizen, zien varen in boten groter dan jouw woonkamer en vakantie zien vieren in... ehh ja, hun caravan. Maar toch, ze hebben bakken met geld en zeeën van tijd, terwijl jij tot je 133ste door moet werken om dat allemaal mogelijk te maken.
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel