Zo vader zo zoon: 5 leuke feitjes over voetballende vaders en zoons

Voetbal zit dus echt in de genen.

Zo vader zo zoon: 5 leuke feitjes over voetballende vaders en zoons

Deel dit artikel op

1 Johan en Jordi Cruijff

Johan en Jordi Cruijff
Bron:

Deel deze foto via

Johan Cruijff wilde zijn in Barcelona geboren zoon in 1974 Jordi noemen, maar dat stuitte op bezwaren bij de burgerlijke stand - Sant Jordi is de beschermheilige van Catalonië en in de tijd van Franco mocht je daarom je kind niet zo noemen. Cruijff zou Cruijff niet zijn als hij zich daar niks van aantrok en het voor elkaar kreeg z'n zoon gewoon als Jordi in te laten schrijven. 

2 Patrick en Justin Kluivert

Patrick en Justin Kluivert
Patrick en Justin Kluivert
Bron:

Deel dit GIFje via

Justin (14) is bezig in de voetsporen te treden van Patrick. Het zoontje van de voormalig topscorer van Oranje voetbalt in de C1 van Ajax en bij Oranje onder de 15.  

3 Robin en Shaqueel van Persie

Robin en Shaqueel van Persie
Bron:

Deel deze foto via

Ook de huidige topscorer van Oranje heeft zijn voetbalgenen overgedragen aan zoonlief. Shaqueel, het zoontje van de spits van Manchester United, vertoont zijn kunsten in de jeugdopleiding van... aartsrivaal Manchester City.  

4 Jan en Youri Mulder

Jan en Youri Mulder
Bron:

Deel deze foto via

Over wie de betere voetballer was, zei de bescheiden Jan (die natuurlijk veel meer talent had) ooit: "Youri natuurlijk. Hij heeft meer interlands achter z'n naam staan en scoorde belangrijkere doelpunten", daarmee refererend aan het doelpunt van Youri tegen Wit-Rusland, waarmee hij Oranje in '95 naar het EK schoot. Qua leren is het duidelijk wie de betere is: Jan is een 'college dropout'; hij rondde zijn HBS niet af. Youri haalde zijn VWO-diploma en studeerde in de jaren '80 rechten in Amsterdam

5 Rafael en Damian van der Vaart

Rafael en Damian van der Vaart
Bron:

Deel deze foto via

Toen Rafael en Sylvie in 2006 een zoontje kregen, woonden ze in Hamburg. Ze noemden hun kind Damian. Damian is in het Duits een term voor dorpsgek...  

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel