De 10 stomste babynamen van 2013

Arme kinderen...

De 10 stomste babynamen van 2013

Deel dit artikel op

Elk jaar maakt de Sociale Verzekeringsbank in januari de namen bekend die mensen het afgelopen jaar aan hun kinderen hebben gegeven. Elk jaar is het een lijst om je kapot voor te schamen, maar is het tevens een lijst die je hardop doet lachen. Mensen doen namelijk maar wat wanneer het namen geven betreft.

10 Provider

Namen geven is vooruitzien en over vijftig jaar loopt iedereen met een ingebouwde internetverbinding rond, dus dan kun je je kind maar beter alvast Provider noemen.
Bron:

Deel deze foto via

9 Jah-knowmi

Soort Engelse straattaal als naam. 'Hé Jah-knowmi?' 'Yes, i know you. Jij hebt toch die gekke naam?' De Brabantse variant in de lijst is Mehjebeen. 'Hé, ja, jij, mehjebeen!'
Bron:

Deel deze foto via

8 Nico

Nico is helemaal geen rare naam. Er zijn huisdichters die zo heten. En tv-klussers. De Nico die de achtste plaats in deze lijst inneemt is echter een meisje. Net als Ted, Jaapje, Willempje en Loekie.
Bron:

Deel deze foto via

7 Lütfullah

Klinkt als een kast van de IKEA die je pas na een puur uur vloeken in elkaar hebt gezet. Het is de naam van een jongetje. Andere namen die klinken als iets wat bij de IKEA te koop is: Nimrod, Sondre, Rodar, Bleda, Bjorre, Aksel en Sunil (al is dat ook wasmiddel)
Bron:

Deel deze foto via

6 Oluruntimileyin

Er is een grote groep namen die lijkt te worden gevormd door zomaar een willekeurige ram op het toetsenbord. Oluruntimileyin is daar de meest onuitspreekbare van. Shaiilinidebie, Solijana Tekke Musise He-, Namvumbileg, Fatgzon en Fiankuh zijn andere namen die voldoen aan dat criterium.
Bron:

Deel deze foto via

5 Dannick

Deze jongensnaam wordt geïllustreerd met een cartoon. (De andere naam in de cartoon is uiteraard ook een naam uit de lijst.)
Bron:

Deel deze foto via

4 Wijntje

Genoemd naar het drankje waar de tienermoeder die dit meisje het afgelopen jaar kreeg veel te veel van had gedronken.
Bron:

Deel deze foto via

3 Khadaffi

Tsja, een gruwelijke dictator, waarom niet? Andere vernoemingen naar dictators: Adolf, Benito, Shaun-Benito en Fidel.
Bron:

Deel deze foto via

2 Naa-Adjorkor

Sommige mensen kiezen een naam die perfect past bij hetgeen je zou verwachten als een buitenaards wezen uit z'n ruimteschip stapt en zich voor wil stellen. 'Hallo, Naa-Adjorkor van de planeet Gliek Upor 62.' Andere buitenaardse namen: Gurkundeap, Den-Den, Fafanding, Flor, Nawaaf en Ji-On.
Bron:

Deel deze foto via

1 Alpacino

Kijk, je kunt je kind vernoemen naar Al Pacino zonder Pacino erbij, maar dan kunnen mensen gaan denken dat je 'm naar Al Bundy hebt vernoemd. Daar heb je nu geen last meer van. (Jay-Leno was nog een geduchte concurrent voor Alpacino).
Bron:

Deel deze foto via

Eervolle vermeldingen bij de jongens: Roerik, Henkey, I, Diezel, Flobatier, Geurdinos, Sccot, Midhole, Maichilangelo, Lexander, Juliusjakob, Jarno-Sasker, Don Vinchenzo, En, Kip, Ksavier, Polo, Regaip, Rits, Mahisig, Luthxion, Tugbert, Soheil, Tesfamicaal, Dutchy en Stoffer
Eervolle vermeldingen bij de meisjes: Bjodie, Feeërieke, Hajabalu, He, Iqbal, D'Tayler, Electra, Aoite, An-An, Lutgertine, Zemzem, Kamille, Joselsea, Jazzebel, Maagje, Princessbunmi, Mukaddes, Nikikki, Pommelien, Bastiana, Breunisje en Fokkje.
Namen die helemaal niet met een d hoeven te beginnen: Djaiden, Djake, Djef, Djégo, Djeremy, Djermayne, Djim, Djonny, Djustin en Djennifer.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel