5 Supergoede tips als je wil stoppen met roken

Moeite met stoppen? Wij lossen het voor je op!

5 Supergoede tips als je wil stoppen met roken

Deel dit artikel op

Het is #stoptober en dat is hashtagsgewijs blijkbaar de beste maand om te stoppen met roken. Maar stoppen met roken is geen gemakkelijke opgave. Upcoming helpt je met vijf briljante tips!

1 Doe net alsof sigaretten superongezonde stokjes zijn

Gedachte-experiment: stel je iedere keer dat je de neiging hebt een sigaret op te steken voor dat sigaretten geen sigaretten zijn, maar stokjes vol teer en andere rotzooi waar je kanker van krijgt, die je onbedaarlijke rochelhoestbuien bezorgen. Bij die gedachte flikker je de sigaret meteen de plomp in. Slim hè?
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Eet iedere keer als je de neiging hebt te roken in plaats daarvan een frikandel

Zo wordt stoppen met roken een waar feest! Je ruilt gewoon het ene langwerpige ding in voor het andere. En ze zeggen toch al dat je aankomt van stoppen met roken, dus dan kun je het maar beter goed doen ook, toch?
Bron:

Deel deze foto via

3 Besprenkel je sigaretten met benzine en steek ze voortaan aan met een gasbrander

Ruil je aansteker in voor een gasbrander, besprenkel uit voorzorg al je sigaretten met wat benzine en je rookt automatisch minder. Als je het ding wil aansteken zet je de boel namelijk direct in lichterlaaie en blijft er bijzonder weinig sigaret over om te roken. Deze tip is wel enigszins gevaarlijk voor mensen die hechten aan hun huid. Maar ja, je moet er wat over hebben hè, om te stoppen met roken...
Bron:

Deel dit GIFje via

4 Spreek een slap-contest af met je vrienden

Ken je de Slap Bet uit How I Met Your Mother? (Zoniet, zoek maar even op ofzo) Nou, zoiets kun je dus ook gebruiken om te stoppen met roken. Iedere keer dat je toch een sigaret opsteekt, geef je je vrienden schriftelijk toestemming - maak er eventueel een notariële akte van - om je een keer met de vlakke hand te slaan.
Bron:

Deel dit GIFje via

5 Raak bevriend met een indiaan en leer met rooksignalen communiceren

Mocht je toch een sigaret aansteken, dan kun je op die manier via rooksignalen de bevriende indiaan om hulp vragen. De bevriende indiaan komt er dan meteen aan en bedreigt je met een tomahawk als je je sigaret niet snel uitmaakt.
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel