Waarom YUNG DWDD anno 2019 eigenlijk niet meer kan op de Nederlandse televisie

Weg met die rubriek!

Waarom YUNG DWDD anno 2019 eigenlijk niet meer kan op de Nederlandse televisie

Deel dit artikel op

Deze week liet YUNG DWDD z'n licht schijnen over de vraag of Friends nog wel kon (hier het linkje). Dat hemeltergende filmpje wierp bij mij de vraag op: kan YUNG DWDD nog wel worden uitgezonden op de nationale televeebuis? Hieronder lees je waarom het antwoord een volmondig 'NEEEEEEE, WEG MET DIE TROEP!!1!' is.

1 Allereerst draait YUNG op vijf talentloze types

In het item wordt Friends verweten dat het gaat over zes witte hetero's in de stad New York, maar wat te denken van YUNG: dat wordt gemaakt door vijf talentloze types. Als het meest opzienbarende wat je ooit hebt gedaan heel hard 'IIIEEEEEEDJIWDWDWOEHOEHJDIHOOOOOOO' roepen is als een landgenoot het Songfestival wint, dan moet je even bij jezelf te rade gaan - in plaats van een wereldwijd succevolle komedieserie langs je woke-meetlatje leggen.
Bron:

Deel dit GIFje via

2 YUNG is de ultieme oubolligheid en creatieve armoede in een 'hip' jasje

Het 'geheim' van YUNG is dat ze van een drol een chocoladeletter maken - nou ja, eigenlijk blijft het gewoon een drol, maar dan met discodip ofzo - door wat snelle montage. Als je dat even wegdenkt blijft er weinig over behalve creatieve armoede. Neem nu dat Friends-item. Dat speelde een paar jaar geleden al in Amerika en alsof dat nog niet genoeg is, hadden ze ook een parodie op de leader van gemaakt. Leuk zeg, dat heeft nog nooit iemand - bijvoorbeeld als CKV-projectje in Havo 5 - gedaan!
Bron:

Deel dit GIFje via

3 YUNG DWDD is allesbehalve divers

Ze pretenderen dat uiteraard wel te zijn, maar ik zie toch vooral vijf randstedelijke types. Ik mis bijvoorbeeld iemand met een zachte g, iemand die elk weekend twee kratten bier leegdrinkt in een zuipkeet en iemand die, als het zo uitkomt, kan zeggen: 'jongens, moeten we dat Friends-item wel doen? Het is al helemaal uitgemolken, niet creatief en misschien benaderen we een serie waarin grapjes worden gemaakt wel iets te serieus.'
Bron:

Deel deze foto via

4 En ik legde de vraag of YUNG wel kan natuurlijk ook nog voor aan een deskundige

Bij Yung zat er een of andere clown vermomd als mediawetenschapper op de bank naast de presentator te raaskallen. Dus naast mij op de bank zit Clown Bassie. Clown, Bassie, vind jij dat YUNG op tv moet zijn?
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel