Dit is wat je te wachten staat als je het zinnetje 'De NS zet bussen in' hoort

Het zinnetje dat je niet wil lezen of horen...

Dit is wat je te wachten staat als je het zinnetje 'De NS zet bussen in' hoort

Deel dit artikel op

Het is naast 'Er komt een allesverwoestende orkaan aan die over Nederland zal razen' en 'Jandino Asporaat krijgt een dagelijkse talkshow' het meest gevreesde zinnetje uit de Nederlandse taal: 'De NS zet bussen in'. Dat komt omdat onderstaande punten je dan te wachten staan. Met hun core business 'treinen laten rijden' heeft onze nationale vervoerder vaak al behoorlijk wat problemen, maar als ze dingen met bussen moeten doen, wordt het helemaal kut...

1 Chaos

Als het een geplande 'De NS zet bussen in' is dan valt het soms nog wel een heel klein beetje mee, want dan hebben ze de tijd gehad om het te organiseren (al is dat bij de NS een term die je niet al te letterlijk moet nemen..). Bij een ongeplande 'De NS zet bussen in' is het een jungle, een survival of the fittest. Met z'n miljoenen in het ene busje proberen te komen dat de NS ergens kon opsnorren. Rennen en dringen alsof er gratis frikandellenpizza's worden uitgedeeld (terwijl het  toch echt niet zo'n feest is; zie #2)
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Je komt in een bus terecht uit het jaar nul

Ja, de bussen die de NS inzet zijn niet bepaald het equivalent van een frikandellenpizza (dat is in deze beeldspraak even de hemel). De bussen van de NS zijn meer de aangebrande korsten van je pizza, die je op je bord laat liggen. Brikken uit de jaren '80 van een of andere failliete reisorganisatie die ermee naar Lloret de Mar reed. Ze ruiken naar een mix van natte hond en dode rat.
Bron:

Deel deze foto via

3 Je doet veel langer over je reis

Een touringcar doet je misschien nog ergens nostalgisch terugdenken aan je verstoppen onder de stoelen voor je ouders als je terugkwam van schoolreisje of die ene fantastische vakantie aan de Spaanse costa waarin je elke avond met iemand anders stond te tongen, maar als de NS bussen inzet is het andere koek: je bent later thuis dan met de trein. Meer wachten, meer file, meer ellende.
Bron:

Deel dit GIFje via

4 Als je überhaupt al aankomt natuurlijk...

Want, en dat mogen jullie best weten lieve Upcomingkinderen, onderstaand tweetje plus foto van RTL-journaliste Floor Bremer was voor mij de aanleiding om even los te gaan op 'De NS zet bussen in'. Floor kreeg te maken met een buschauffeur die de weg niet kende, verdwaalde en zich vervolgens bij het keren vastreed. Een beter beeld van 'De NS zet bussen in' ga je niet vinden...

5 Is het dan alleen maar negatief? Nee, want zo is het ook:

- Er is duizend keer zoveel ruimte voor je bagage in de bus; je hebt niet meer te maken met de waardeloze bagagevoorzieningen in treinen.
- Geen overenthousiaste railcateraar, maar een gezellige buschauffeur met een snor.
- Er is geen WiFi-leugen meer. In de bus vertellen ze het eerlijke verhaal: gewoon geen WiFi. 
- Een bus jakkert gewoon over vallende blaadjes heen. 
#omdenken
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel