Upcomnomnom | De ideale vrijdagtraktatie: Beef & Beer Pie (met best wel eenvoudig recept!)

Of op een andere dag van de week kan natuurlijk ook prima...

Upcomnomnom | De ideale vrijdagtraktatie: Beef & Beer Pie (met best wel eenvoudig recept!)

Deel dit artikel op

Jongens, laten we eerlijk zijn: zo'n slagroomtaart is het toch niet helemaal - we hebben op onze site al eens een tirade over zo'n klef ding met een stukje ranzig stukje fruit erop geplaatst. En mensen die van hartig houden, komen er vaak maar bekaaid vanaf als er getrakteerd wordt of als je op zo'n verjaardag in een kringetje zit te smikkelen. Vandaar hier een vurig pleidooi om bij je volgende keer trakteren een Beef & Beer Pie in elkaar te flansen. Want Bier. En Beef. 

Om je even het water in de mond te doen lopen, zie je alvast een afbeedling van zo'n heerlijke taart (geen slagroom op doen, denk ik). Daaronder een recept dat ook voor niet-keukenprinsen geen probleem moet zijn. Daaronder zie je een tevreden mens dat net een stuk Beef & Beer Pie heeft gehad. Eet smakelijk!
Bron:

Deel deze foto via

Oké, nu we je lekker hebben gemaakt met die afbeelding volgt hier het recept. Eerst de benodigdheden: 2 eetlepers boter, 50 gram spekjes, 1 ui, 1 prei, knoflkook (naar eigen inzicht, maar uiteraard zoveel mogelijk..), 500 gram runderstoofvlees, 2 flesjes bier (zelf kiezen welke, bruin is aan te raden), 2 bouillonblokje, 2 eetlepels bloem, 2 takjes tijm, 1 eetlepel Worcestersaus en deeg. 

De bereiding: 
1) Bak spek, ui, prei, knoflook in een eetlepel boter. 
2) Bak het runderstoofvlees kort in de andere eetlepel boter. 
3) Flikker de hele bende bij elkaar (spekmengsel, rundvlees, bouillon, bier, tijm, worcestersaus). 
4) Laat die hele bende drie uur stoven en ga iets voor jezelf doen - bijvoorbeeld bierdrinken en/of quizzen op Upcoming spelen
5) Je hebt deeg (kant en klaar gekocht of je met even zelf met eieren en bloem in de weer). Dat deeg doe je in een taartvorm (of iets dergelijks) en daar gooi je de hele bende die je drie uur hebt laten stoven in. 
6) Klap de taart dicht met het overhangende deeg. Smeer daar nog even een geklopt eitje over.
7) Paar gaatjes in het deeg prikken en een half uur in de oven op 200 graden. Klaar is taart! 

En als je dan een stukje (of meerdere hebt gehad) zie je er zo gelukkig uit. Krijg je met slagroomtaart nooit voor elkaar!
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel