7 Steden die hun ehhh.. culturele liquide voorzieningen zéér goed op orde hebben

Wat tripjestips voor als je erop uittrekt met je vrinden voor een cultureel uitje...

7 Steden die hun ehhh.. culturele liquide voorzieningen zéér goed op orde hebben

Deel dit artikel op

Als je met je vrienden of vriendinnen een weekendje weggaat, dan wil je natuurlijk een beetje genieten van de plaatselijke cultuur, maar dat moet wel tegen een redelijke prijs. Ik heb wat steden op een rijtje gezet waar ze dat uitstekend voor elkaar hebben. Boeken maar!  

(Disclaimer: ik heb de culturele liquide voorzieningen helaas niet in elke ondergenoemde stad zelf kunnen onderzoeken, dus de prijzen zijn een beetje een gemiddelde van wat ik op internet tegenkwam, maar goedkoop is het sowieso... - en ja, er zijn ook heus nog andere goedkope steden, vooral als je oostwaarts van Nederland gaat.)

7 Sofia (kun je al cultuur tot je nemen voor €2,80 per halve liter)

In de Bulgaarse hoofdstad is een bezoekje aan de Alexander Nevsky-kathedraal een must. Je raakt het meest onder de indruk van deze prachtige Bulgaars-orhodoxe  kathedraal als je eerst goed hebt geproefd van een heerlijk geel drankje dat in Bulgarije bekendstaat onder de naam бира (bira, in ons schrift).
Bron:

Deel deze foto via

6 Warschau (kun je al cultuur tot je nemen voor €2,32 per halve liter)

Het Koninklijk Paleis in het Poolse Warschau staat bekend om z'n karakteristieke drie gele torens, die vrij surrealistisch op het gebouw staan. Echt een architectonisch hoogstandje, niets minder dan een wereldwonder! Je gelooft dit pas echt als je eerst goed hebt geproefd van een heerlijk geel drankje dat in Polen bekendstaat onder de naam piwo.
Bron:

Deel deze foto via

5 Krakau (kun je al cultuur tot je nemen voor €1,79 per halve liter)

Het zal wel typisch Pools zijn, maar ook de Mariakerk in Krakau heeft een vrij surreële grote gele toren. En ook deze is weer het beste te bekijken na dat drankje dat ze in Polen piwa noemen.
Bron:

Deel deze foto via

4 Praag (kun je al cultuur tot je nemen voor €1,74 per halve liter)

In Praag flaneer je heerlijk over de Karelsbrug, waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Speciaal zijn de gele lantaarns die je aan weerszijden van de brug ziet - je ziet ze overigens alleen als je genoeg hebt gehad van een drankje dat de Tsjechen 'pivo' noemen.
Bron:

Deel deze foto via

3 Boekarest (kun je al cultuur tot je nemen voor €1,68 per halve liter)

De Roemeense dictator Nicolae Ceausescu liet in 1984 het megalomane Parlementspaleis bouwen. Het gebouw ziet er typisch Oostblok uit, maar kent ook twee fraaie gele ornamenten, die zich het best laten aanschouwen als je een paar bere (verfrissende versnapering) achter de kiezen hebt.
Bron:

Deel deze foto via

2 Boedapest (kun je al cultuur tot je nemen voor €1,56 per halve liter)

Ook Boedapest heeft een Parlementspaleis. 's Avonds is dit gebouw prachtig uitgelicht en kun je het na een lange dag sör (Hongaars voor een heerlijk verfrissend drankje dat je echt moet proberen als je in Boedapest bent..) drinken het gebouw in al z'n glorie bekijken!
Bron:

Deel deze foto via

1 Belgrado (kun je al cultuur tot je nemen voor €1,31 per halve liter)

In Belgrado vind je veel prachtige standbeelden op allerlei idyllische plekjes. Tip: neem voor ieder standbeeld dat je ziet een пиво (in ons schrift pivo). Je zult een heerlijk cultureel weekendje weg hebben, ook nog eens heel betaalbaar!
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel