Waarom Nederlanders eigenlijk best wel grote hufters zijn

Tijd om ons volkje eens even onder de loep te nemen...

Waarom Nederlanders eigenlijk best wel grote hufters zijn

Deel dit artikel op

Een tijdje geleden schreef ik een stukje getiteld 'Fransen zijn allemaal hufters en dat mogen we best eens hardop zeggen'. Daar sta ik nog steeds helemaal achter, maar een beetje introspectie is ook nooit weg. En wat bleek toen ik er eens kort over nadacht: wij zijn zelf ook best wel eikels. Lees maar.

1 Nederlanders zijn onnoemelijk brutaal en luidruchtig

Wie staan er over de hele wereld altijd met hun grote bek vooraan te schreeuwen? Juist, dat zijn wij, de Nederlanders. Wij weten het altijd beter en zijn ook niet te beroerd dat even mee te delen, want dat gaat gepaard met die brutaliteit: onze directheid. We draaien er zeg maar niet echt omheen. Dat kun je positief uitleggen, maar ik denk toch dat gemiddelde serveerster in het buitenland er anders over denkt, nadat ze een middagje jolige Hollanders op het terras heeft bediend - waarschijnlijk moest er wel een piemel in haar ofzo.
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Nederlanders hebben dat rare handdoekje-leggen-op-vakantie uitgevonden

Nu we het toch over het buitenland hebben: niks beschrijft het kleinburgerlijke vakantie-Nederlandertje beter dan een horde blonde kaaskoppen die 's ochtends vroeg voor het hek van het all inn-resort staan te wachten tot de boel opengaat zodat ze naar de strandstoelen kunnen sprinten -het enige sprintje van de dag - waar ze de rest van de dag rood gaan worden. Op de momenten dat ik dat soort beelden zie, speel ik altijd met de gedachte om m'n paspoort in de vuilnisbak te flikkeren.
Bron:

Deel dit GIFje via

3 Nederlanders pik je er altijd zo tussenuit

Steekt er in het buitenland iemand in een kleurige korte broek met slippers eronder en een shirtje met een paar willekeurige cijfers en een woord als 'Bad Boy' erboven net náást het zebrapad over, dan is de kans honderd procent dat je met een Nederlander te maken hebt. Klein rugtasje met kortpittig kapsel erboven? Nederlandse. Driekwartbroek met stom hempie erbij? Nederlander.
Bron:

Deel deze foto via

4 Oké, Nederlanders spreken best goed Engels*, maar...

...als we er even niet uitkomen in het Engels of de persoon waar we mee proberen te converseren geen Engels kan, dan is het volgende alternatief HEEL HARD SCHREEUWEN. En dus staat er maar zo een Nederlander tegen een onschuldig Italiaans marktkoopmannetje te schreeuwen: KAAAAAS! KAASOOOO! CHEESOOOO! SNAPPIE?! De o erachter is omdat het de Nederlander denkt dat het dan wel een beetje Italiaanse klinkt...

*Aan de uitspraak van bepaalde woorden (die th bijvoorbeeld) valt overigens nog  wel wat te sleutelen door de met name wat oudere Nederlander (die th is bijvoorbeeld geen s..)
Bron:

Deel deze foto via

5 En tsja, we hebben ook best onuitstaanbare gewoontes

Dat handdoekje-leggen dus, maar veel idioter is de manier waarop we onze verjaardagen vieren. Dat begint al met het feliciteren van iedereen die op de verjaardag aanwezig ('gefeliciteerd broer van de neef van de jarige!'), maar de grootste ellende begint natuurlijk als je in een kringetje moet gaan zitten - vaak ook nog eens de mannen en vrouwen apart. Brrrrrrrrrrrrr, Nederlanders!
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel