Feit: mensen met een gluurpop bij hun raam zijn enger dan die horrorpoppen zelf

Ik zou nog liever de hele dag een draaiorgel voor m'n raam hebben staan... (en ik haat draaiorgels!)

Feit: mensen met een gluurpop bij hun raam zijn enger dan die horrorpoppen zelf

Deel dit artikel op

 

Ik begin dit verhaaltje (lees: tirade tegen mensen die een gluurpop voor hun raam zetten) met een persoonlijke noot. Omdat ik graag een stukje mag wielrennen, kom ik op allerlei plekken. Één daarvan is Den Horn, een dorpje vlakbij de stad Groningen. Daar fiets ik altijd langs een huis - en je raadt het al als je de titel en het deel tussen haakjes van deze alinea hebt gelezen - waar het iemand heeft behaagd een zogenaamde gluurpop voor zijn of haar eigen raam te zetten. Om de onwetenden waar het gluurpoppen betreft even een beeld te geven van deze horror, dat ziet er ongeveer zo uit: 

 

Bron:

Deel deze foto via

Het zijn inderdaad peutertjes die de godganse dag bij je naar binnen staan te koekeloeren. Omdat Den Horn aan het begin van mijn fietsrondje zit, heb ik de rest van het rondje altijd de tijd om eens goed na te denken over mogelijke redenen waarom je IN VREDESNAAM ZO'N KLEIN HUFTERTJE VOOR JE EIGEN RAAM ZOU ZETTEN?! 

Tot dusver ben ik tot de weinig bevredigende conclusie gekomen dat het mensen zijn die niet van koffie houden, maar juist wel van ramen lappen houden. Dat behoeft enige uitleg, dat begrijp ik. Nou, pedalerend op m'n fietsje stelde ik me de volgende situatie voor: een Riet of Harko staat 's ochtends op, zet op de automatische piloot koffie, wrijft de slaap uit de ogen, loopt richting raam, tuurt er wat uit en schrikt zich dan dus helemaal te pletter van die gluurpop. Van de  schrik vliegt de koffie uit de handen; raam vies. Dus geen koffie en wél ramen lappen. Win-win voor de koffiehatende ramenlapper! 

Tsja..., je gaat de gekste dingen denken over mensen die zich op eigen initiatief de hele dag laten bespieden door een peuterpop. Het mag duidelijk zijn: ik kan er echt met geen mogelijkheid bij waarom je naar de gluurpoppengroothandel zou gaan en zo'n angstaanjagende horrorpeuter bij je naar binnen zou laten gluren. Kijk, tuinkabouters in je tuin snap ik nog wel. Die hebben een leuk puntmutsje op. Maar die poppen lijken ze zo weggelopen uit de nieuwste horrorfilm van Dick Maas. Tenminste, ik ben vast niet de enige die deze gluurmoinstertjes direct associeert met Chucky uit Child's Play.   

Tekst gaat door onder Chucky

 

Bron:

Deel deze foto via

Ik heb het hierboven trouwens over een gluurpoppengroothandel, maar zo werkt het niet bij gluurpoppen. Gluurpoppen koop je, zo leerde een uitvoerige internetzoektocht mij, bij dames met een hobbysite. Zo is er de website van Lenie, gluurdertjes.nl - gluurdertjes is een andere benaming voor gluurpoppen; eentje die vééééél te schattig klinkt voor wat het in werkelijkheid is. 

Tekst gaat verder onder de foto van Lenie met een verzameling horrorpoppen

 

Deel deze foto via

Die internetzoektocht was ik overigens niet per se begonnen om op de website van Lenie terecht te komen - alhoewel het natuurlijk altijd mooi meegenomen is, want nu weet ik dat gluurpoppen ongeveer 86 centimeter groot zijn en dat je van een fopspeen in je muil beter gaat gluren (zie tekstje onder afbeelding). Ik was de zoektocht eigenlijk begonnen om een afbeelding te vinden van een vooraanzicht van een gluurpop, waar de zieke geesten van de mensen die zo'n ding hebben dus de hele dag tegenaan kijken. 

Die optie bedacht ik me namelijk toen ik niet op de fiets zat: wie weet is zo'n gluurpop van de voorkant wel het mooiste wat er ooit op aarde is gemaakt. Een soort achtste wereldwonder, in elkaar geknutseld door Lenie. Helaas blijft dat gissen, want onderstaand zie je links de afbeeldingen die je krijgt als je op 'gluurpoppen', en rechts zie je wat je krijgt als je de zoekopdracht verfijnt tot 'gluurpoppen vooraanzicht'. Computer says no. Maar misschien wil Google me wel voor het ergste behoeden en is het van voren nog veel obscuurder dan de achterkant. Het zou me  eigenlijk niet eens verbazen. Weg met deze monsters!

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel