Dit is waarom bowlingschoenen hét fashion item van de komende tijd worden

2019 wordt het jaar van de bowlingschoen!

Dit is waarom bowlingschoenen hét fashion item van de komende tijd worden

Deel dit artikel op

Een tijdje geleden - en nog steeds eigenlijk wel - struikelde je op straat over die zwarte Vans met een witte streep. Maar binnenkort ziet het straatbeeld er helemaal anders uit, hebben wij vernomen van een zeer invloedrijk trendwatcher. De bowlingschoen gaat het helemaal overnemen en dat is hartstikke terecht.

1 De bowlingschoen heeft namelijk helemaal de hippe look en feel van nu

Retro is het toverwoord in dezen. Met z'n magistrale jaren '70-look is de bowlingschoen helemaal van deze tijd (huh? Ja, zo gaat dat). Hij schreeuwt bijna om een hipstervoetje in 'm, die er dan, gezamenlijk met de andere voet, mee naar een hip festivalletje wandelt waar je veel te veel betaalt voor je broodje hamburger omdat ze er daar een nét iets interessantere naam aan hebben gegeven en hij in elkaar wordt gezet door een man met een baard die een soort zwarte latex SM-handschoenen draagt in plaats van dat-ie wordt gemaakt door een dikke snackbarkarhouder die er een paar dikke klodders mayo en curry en te lang gebakken uien optuft...

Sorry, ik liet me even gaan over hamburgers, terug naar de kern: bowlingschoenen. Die zijn dus gewoon hartstikke hip. Gewoon onder een mooie spijkerbroek, pijpen iets opgerold om de schoenen alle ruimte te geven om te shinen. Of met witte sportsokken (bowlen is een sport toch?) bij een korte broek. Je ziet jezelf toch al helemaal flaneren over een of andere boulevard? Surfdudes, maak plaats, hier is de bowlerdude of -dudette!
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Bowlingschoenen zijn hartstikke praktisch

Ze vallen in de categorie die vroeger door je moeder 'stevige stappers' genoemd werden. Niet kapot te krijgen en bestand tegen alles wat je tegenkomt in het dagelijks leven. Een beetje schmutzigheid veeg je er zo weer af, dus het zijn ook ideale festivalschoenen. Wat zal je moeder trots op je zijn als je op bezoek komt in je bowlingschoenen! 

Hierboven (en hieronder bij #3) in de header zie je trouwens de veterschoenvariant, maar als je echt voor de meest praktische schoen gaat, kies je voor de klittenbandvariant (rijmt ook nog 's). Je boet er aan hipheid misschien iets mee in, maar hallelujah: klittenband! O ja, vergeet ik nog bijna dit: je wandelt zo de bowlingbaan binnen en kan beginnen; geen gedoe meer met schoenen uitzoeken waar duizenden vreemde voetjes in hebben zitten zweten. Hoppa, strike!
Bron:

Deel dit GIFje via

3 En, nou ja, kijk er gewoon eens goed naar

Gun je ogen een halve minuut bowlingschoenkijkgenot en je bent verkocht - anders heb je geen hart. Die gratie waarmee de veter losjes over het rode vlak hangt. Dat subtiele hakje waarmee je elke hindernis kunt nemen die het leven opwerpt. De prachtige stiknaadjes, een woord dat in alle andere gevallen mee zou doen in de verkiezing 'ranzigste woord van Nederland'. Maar niet als het de stiknaad van een bowlingschoen betreft. Dan zou je het woord wel op willen zuigen. Stiknaad. Stiknaad. Stiknaad. Wát een schoen!
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel