7 Redenen waarom kamperen volkomen kut is

Thuis heb je iets van steen staan, maar je gaat vrijwillig onder een stoffen of nylon zeiltje liggen?

7 Redenen waarom kamperen volkomen kut is

Deel dit artikel op

Het is zomervakantie dus een groot deel van het land heeft ervoor gekozen om de riante (of soms iets minder riante) woning te verruilen voor een camping. Lekker in de natuur genieten van je vrijheid. Ehhhhh... ja, op die manier klinkt het heel aardig, maar de werkelijkheid is anders...

1 Kamperen is een Lidl-versie van yoga (maar dan totaal niet zen)

Althans zo voelt het als je 's ochtends in je tentje een broek probeert aan te trekken. Dat lukt alleen in een soort downwards facing dog-pose, omdat je niet kunt staan in tentjes. Echt, als je je kleren eenmaal aan hebt, kun je gelijk weer gaan liggen omdat je helemaal kapot bent. Stap je toch uit je tent, dan knal je als bonus nog even met je kleine teen tegen een haring op... jeej kamperen!
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Kamperen zou eigenlijk klamperen moeten heten

Zo'n stoffen of nylon zeiltje van je tent houdt regen wel tegen, maar om nou te  zeggen dat je droog wakker wordt, nee... Omdat je zo dicht bij de grond ligt, is het één grote klamme bende.
Bron:

Deel dit GIFje via

3 Het is niet altijd klam in je tentje...

Maar dan is het ook weer kut, want dat betekent dat je in de brandende zon ligt weg te smelten. Met name irritant als je de dag ervoor de campingdisco (of iets anders) onveilig hebt gemaakt en je er met je brakke kop als een vis op het droge naar  adem ligt te happen.
Bron:

Deel dit GIFje via

4 Dat gedoe met die wc-rol

Vaak is er wel eentje in de plee, maar ja, je gaat het risico ook niet nemen. En dus moet je met je wc-rol over de camping paraderen. Nu is er niets raars aan poepen, maar die wc-rol-walk is het toch net niet. Beetje te subtiel, alsof je je er wel voor zou moeten schamen. Beter zou iedereen op de camping naar het toiletgebouw lopen meteen groot spandoek boven het hoofd met erop: IK GA EVEN LEKKER  SCHIJTEN!
Bron:

Deel dit GIFje via

5 Nou ja, lekker schijten...

Dat is nog maar de vraag, want de toiletgebouwen op campings zien er soms uit alsof er net een kolonie apen op bezoek is geweest (of ja, apen, gewoon mensen eigenlijk; stiekem zijn wij veel smeriger dan apen). En als je dan toch eenmaal zit, is het ook niet echt lekker als je de schijtgeluiden van je buurman of buurvrouw er als een soort gratis trompetconcert bijkrijgt.
Bron:

Deel dit GIFje via

6 Over luidruchtige buren gesproken...

Op een camping hoor je dus alles van elkaar. Het voelt nog niet als een trio als ze in de tent lekker aan het seksen zijn; je bent er bijna echt bij. Er is ook altijd wel iemand die de hele camping wakker houdt met z'n gesnurk.
Bron:

Deel dit GIFje via

7 En dan is er nog het gebrek aan privacy

Niet alleen als je met je  wc-rolletje naar het toiletgebouw loopt, word je in de gaten gehouden. Op de camping zit iedereen 24/7 naar elkaar te loeren. Wat wil je ook als je zo dicht op elkaar zit. Nee, kamperen is eigenlijk maar een rare uitvinding.
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel