Ik zag hoe zwaar vrouwen het op festivals hebben en maak een diepe buiging

Festivalvierende vrouwen van Nederland, jullie leven is zwaar! (Wat je gaat lezen is zonder ironie, echt waar.)

Ik zag hoe zwaar vrouwen het op festivals hebben en maak een diepe buiging

Deel dit artikel op

Laatst was ik - een man dus - op Down The Rabbit Hole en werd ik weer eens keihard met m'n neus op de feiten gedrukt: wij mannen zijn het zwakke geslacht; we hebben het veel makkelijker. Eigenlijk in het hele leven - zo hoeven mannen nooit te baren - maar ook op festivals komt het verschil tussen beide geslachten pijnlijk naar boven. Een paar dingetjes die je doen beseffen dat mannen het maar getroffen hebben en het festivalleven van een vrouw een keiharde survival of the fittest is.

1 Allereerst natuurlijk de wc-kwestie

Waar voor mannen zo ongeveer op iedere plek waar ze besluiten hun pielemuis uit de broek te halen een pisgoot of urinoir is opgesteld - en staan die er toevallig een keer niet dan zijn de bosjes ook nog een alternatief - daar is de vrouw veroordeeld tot het in de rij staan. Een rij die vaak ongeveer zo lang is als wanneer alle eikenprocessierupsen in Nederland zouden besluiten gelijktijdig het land uit te marcheren. En dan heb ik het nog niet eens over nachtelijke pitstops uit het tentje. De man springt er even uit en er zijn wel ergens bosjes of een sloot. Voor de vrouw toch ook weer een ander verhaal.
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Maar ook bij de douches wordt het geduld weer op de proef gesteld

Dat was ik even vergeten, maar ook bij het douchen wordt het geduld van de vrouw weer op de proef gesteld. Mannen wandelen fluitend door naar hun welverdiende straal water en zien, waarschijnlijk glimlachend, hoe er voor de vrouwendouches weer een rij staat waar je uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (dit is een rij u's) tegen zegt.  

(Hierbij dient overigens wel aangetekend te worden dat de vrouw hier de hand enigszins in eigen boezem moet steken, want waar de wc-rij op biologische verschillen (penis versus vagijn) af kan worden geschoven, zijn die er bij het douchen niet.)
Bron:

Deel dit GIFje via

3 Dan zijn vrouwen vaak ook nog eens kleiner dan mannen

Met al dat in de rij staat, zou je zeggen dat vrouwen sowieso al bijna geen artiesten kunnen zien, maar mochten ze wel 's in een festivaltent of bij een podium belanden dan is de kans behoorlijk groot dat er een of andere lange mannelijke reus voor hun neus staat.
Bron:

Deel deze foto via

4 En tsja, was lang zijn maar het enige stomme dat mannen deden...

Mannen zijn natuurlijk sowieso al smerige stinkende wezens die de hele dag lopen te ruften. En dat wordt er op een festival bepaald niet beter op, om het voorzichtig uit te drukken. Maar goed, daar valt nog enigszins mee te leven. Het wordt anders als ze vrouwen bewust (of beneveld door drank en drugs) gaan lastigvallen en dat gebeurt helaas ook nog regelmatig. Het festivalleven is een jungle voor vrouwen!
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel