Is minister Grapperhaus high? Hij wil minder festivals in de strijd tegen drugs

Koekoek...

Is minister Grapperhaus high? Hij wil minder festivals in de strijd tegen drugs

Deel dit artikel op

Vanochtend lanceerde minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus in een interview met De Telegraaf één van de gekste plannen aller tijden: in de strijd tegen drugs wil hij het aantal festivals verminderen. Maar voor ik die rare redenering onder de loep neem eerst even een zijstapje. 

Want zo'n stukje op Upcoming schrijft zichzelf natuurlijk niet; eerst doe ik wat research en zo kwam ik op op de Wiki van Ferdinand Grapperhaus terecht. Zijn naam deed me al aan iets denken, maar ik kon er de vinger niet helemaal opleggen. Tot ik de foto op de Wiki zag, met hoed erbij: de naam Ferdinand Grapperhaus is zo weggelopen uit Harry Potter. Het is de naam van een of andere saaie docent Bezemsteelkunde, die uiteraard banden met Zwadderich heeft, en Harry en z'n vrienden wil verbieden een gezellig pilletje te nemen bij Hagrid thuis. Het plaatje klopt helemaal. Oordeel zelf.
Bron:

Deel deze foto via

Nou goed, deze mislukte tovenaar is dus in de dreuzelwereld beland als minister van Justitie en wil nu festivals laten verdwijnselen in zijn strijd tegen drugs. Dat is natuurlijk een totaal van de pot gerukt plan. Alsof je slechte politieke plannetjes kan uitbannen door alleen Ferdinand Grapperhaus - hoe kun je trouwens met het woord 'house' fonetisch in je naam met zo'n idee komen? - voor eeuwig in een cel in Azkaban te dumpen. 

Sowieso kun je Ferdinand niet serieus nemen, want in het interview doet hij uit de doeken wat de aanleiding is om met dit malle plan op de proppen te komen. Doe je jaren '50-jurk aan, zet je Polygoon-stemmetje op en lees even mee...
Bron:

Deel deze foto via

Het is megaprofijtelijk voor boeven, jongelui! En dan dat tweede stukje: als je daar op je werkbezoek tussen de boeven stond voor wie het zo megaprofijtelijk is, beste Ferdje, had ze dan even in de boeien geslagen en een flink pak billenkoek gegeven... Een stuk minder omslachtig dan je huidige plannetje. 

Of wat ook beter zou werken dan mensen hun plezier ontnemen (en daar kan dus ook prima een beetje drugs op z'n tijd bijhoren) én drugs uit de criminele sfeer zou trekken - en nu komt er een heel revolutionair plan: legaliseer/reguleer het, zodat het voor de boeven niet meer megaprofijtelijk is. Briljant!

Ook al ben je er principieel misschien op tegen, Ferdinand, soms is het beter de realiteit onder ogen te zien. Ook als heb je een naam en voorkomen die doet vermoeden alsof je zo bent weggelopen uit een tovenaarswereld.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel