Russen zijn knettergek, bewijs deel 1.389.276: hun gekke provinciale vlaggen

Fun with flags...

Russen zijn knettergek, bewijs deel 1.389.276: hun gekke provinciale vlaggen

Deel dit artikel op

De Franse journalist Fabrice Deprez stuitte op een Russische provincievlag met een dier erin. Daar bleken er meer van te zijn. Hij postte er een draadje (Twitters voor lijstje) over op Twitter. Geniet mee van deze heerlijke vlaggen...

1 Atoombeervlag

Atoombeervlag
Bron:

Deel deze foto via

Op deze vlag van de stad Zheleznogorsk splitst een beer een atoom, met, we mogen wel zeggen, bruut geweld. Dit is de vlag van de stad omdat deze werd gesticht nadat er een plutoniumfabriek uit de grond werd gestampt. 

2 Vlammengeweizweefhertvlag (boven vissen)

Vlammengeweizweefhertvlag (boven vissen)
Bron:

Deel deze foto via

Hier zie je de vlag van de regio Yamalsky, een schiereiland gelegen in de noordelijke Karazee - dat verklaart de aanwezigheid van de prachtig vormgegeven vissen.  De blauwe geweivlammen op het hoofd van het hert kunnen worden verklaard door de aanwezigheid van gas in de bodem van Yamalsky (binnenkort waarschijnlijk dus aardbevingen daar...)

3 Klauwvlag

Klauwvlag
Bron:

Deel deze foto via

In de regio Domnoskoye houden ze niet van flauwekulletjes. Hup, gewoon een enorme klauw in de vlag en klaar is Kees (of Vladimir).

4 Rodedansendemammoetvlag

Rodedansendemammoetvlag
Bron:

Deel deze foto via

Dit is de vlag van de regio Srednekolymsk. Deze gezellige rode mammoet lijkt bezig aan een dansje - een eenpersoonspolonaise eigenlijk. Die mammoet staat in de vlag omdat ze vaak bevroren mammoeten vinden in deze regio.

5 Dronkenkoekroonvlag

Dronkenkoekroonvlag
Bron:

Deel deze foto via

Deze figuur in de geelrode vlag lijkt een dronken koe met een kroon te zijn en dat klopt waarschijnlijk wel, want het is de vlag van Syaskelevskoe - KOE! Het ligt in de buurt van Sint-Petersburg.

6 Trotseboombevervlag

Trotseboombevervlag
Bron:

Deel deze foto via

Deze bever die, staand op drie stenen, heel trots een boompje vasthoudt (nee, je hallucineert niet, dat is echt wat er gebeurt) is de trotse vlagbever van Khorosyovo-Mnyovniki, een gebied in de regio Moskou.

7 En dan hebben we nog blijeboekbeer

En dan hebben we nog blijeboekbeer
Bron:

Deel deze foto via

Op deze vlag van de regio Perm, in de Oeral, zie je een beer met een bijbel op z'n rug. Hij lijkt er niet gebukt onder te gaan, want het is bovenal een heel blije beer.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel