De hitte is weg, maar van de Netflix-hit 'When They See Us' ga je ook koken

Maar dan van woede. Wat een serie weer zeg..

De hitte is weg, maar van de Netflix-hit 'When They See Us' ga je ook koken

Deel dit artikel op

De afgelopen weken was het heet in Nederland. Nu de temperatuur weer wat meer naar ouderwetsch Nederlandse proporties is gedaald, hebben we iets anders gevonden waar je van gaat koken. Maar dan van woede - tenzij je een doorgewinterde racist bent; dan is het een feel good-verhaal voor je. 

Nu kunnen we ons voorstellen dat je de afgelopen tijd wel iets anders (lees: cocktails/hippe biertjes drinken op het terras) te doen had in plaats van onder je dekentje liggen Netflixen, dus hier vertellen we je even in het kort wat 'When They See Us' is en waarom je er als het goed is van gaat koken van woede. Uiteraard doen we dat zonder
Bron:

Deel dit GIFje via

Zonder spoilers dus - en waarschijnlijk ook wel zonder pingpongen. 

Goed. Het verhaal van 'When They See Us' is een beetje dat van 'Making A Murderer' maar dan in de grote stad (New York) in plaats van op het platteland, met vier zwarte jongens in plaats van een blanke man en z'n zwakzinnige neefje en het is een vierdelige op feiten gebaseerde serie in plaats van een documentaire - oké, het is dus best iets anders. Maar wat beiden gemeen hebben, is dat  onschuldige mensen worden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen en dat dat komt door het falende Amerikaanse rechtssysteem. 

In 'When They See Us' zijn dus vier zwarte jongens uit Harlem de lul. Ze lopen wat te eikelen in Central Park en van het ene op het andere moment wordt hen een brute verkrachting in de schoenen geschoven. Alles wat de VS een rotland maakt, krijg je daarna in de vier afleveringen van iets langer dan een uur te zien. Om spoilers (en pingpongen) te voorkomen, laat ik het hier maar bij en verplicht ik je gewoon te gaan kijken. Wedden dat je er na de vier afleveringen ongeveer zo uitziet als hieronder...? 

O ja, je moet niet alleen kijken vanwege het ontluisterende verhaal, maar ook omdat er heel goed geacteerd wordt, met name door Jharell Jerome, die zowel de 29-jarige Korey Wise speelt als de 16-jarige Korey Wise.
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel