5 Helse stadia waar je doorheen gaat als iemand een mop vertelt

Iemand gaat een mop vertellen? Dan gebeurt er dit met je. Lachen joh...

5 Helse stadia waar je doorheen gaat als iemand een mop vertelt

Deel dit artikel op

1 Besef

Je staat op een feestje of zit in een kring (dat laatste waarschijnlijk, want op kringverjaardagen worden natuurlijk veel moppen verteld..) en iemand begint een verhaal over een of andere Jantje en/of Pietje. Jij denkt: ik ken helemaal geen Jantje en/of Pietje, en degene die dit verhaal vertelt ook niet. Jantje en/of Pietje zijn fictief en hadden net zo goed Boelieballi of Qorki Kep kunnen heten. Het zijn de hoofdpersonen uit een mop. Ahh nee hè!
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Acceptatie

Je berust erin dat het leuke gesprek dat je net had ten einde is en iedereen nu naar de avonturen van die fictieve Jantje, Pietje en/of Boelieballi aan het luisteren is - iedereen? Ja, iedereen. Want moppentappers eisen altijd alle aandacht op; IEDEREEN MOET HUN GEWELDIGE MOP HOREN! (Die ze overigens niet zelf hebben bedacht, dus waar zijn ze eigenlijk zo trots op, dat ze goed een verhaaltje kunnen onthouden?)
Bron:

Deel dit GIFje via

3 Concentratie

Terwijl Jantje/Pietje/Boelieballi middenin hun doldwaze avontuur zitten, probeer jij bij de les te blijven. Niet het aantal augurken in boterhamworst tellen dat nog op de hapjesschaal ligt! Je niet afvragen of de moppentapper van dienst nou al kaal wordt of niet! Bij de les blijven! Want er bestaat een heel kleine kans dat de mop leuk is, en het is wel zo beleefd natuurlijk. Focus dus op Boelieballi die bij de hoeren of de dokter is beland!
Bron:

Deel dit GIFje via

4 De 'lach'

Nou, de mop is klaar hoor. Je hebt dat door omdat de moppentapper verwachtingsvol om zich heen kijkt in de hoop op een schaterende lach. Vaak valt dat wel een beetje mee, omdat A. de mop niet zo heel leuk is, en B. de moppentapper de clou vaak ook nog verneukt vanwege matige vertelkwaliteiten. Maar goed, jij perst er ook maar even een lachje uit.
Bron:

Deel dit GIFje via

5 Besef, deel twee

Dit is het ergste deel van het hele mopgebeuren: net zoals één bier geen bier is, geldt dat ook voor moppen. Er is altijd wel een pipo die na mop één zegt: "Nou, ik ken er ook nog wel eentje..." Daar ga je weer. Je zit in mopception. Wat een ellende.
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel