We hebben een 'winnaar': de Nike Air Max 720 is de Fiat Multipla van de schoenen

Zo lelijk dat het mooi wordt? (Of gewoon echt lelijk?)

We hebben een 'winnaar': de Nike Air Max 720 is de Fiat Multipla van de schoenen

Deel dit artikel op

Onlangs scrolde ik wat rond op Facebook of Instagram en verscheen er iets groens in mijn tijdlijn dat nog het meest weghad van een UFO die misselijk was. Dat vond ik zo tijdens het scrollen zelf ook wel een beetje een rare conclusie en daarom scrolde ik weer een stukje terug naar boven om de advertentie nog eens even goed te bekijken. 

Bij nadere inspectie bleken het schoenen te zijn. 

Nike Air Max-schoenen om precies te zijn. Vaak een prima schoen, met zo'n geinig raampje erin. Zoniet de Nike Air Max 720. De groenzwarte variant - die ik dus voorgeschoteld kreeg terwijl ik nog maar net wakker was! - ziet er namelijk zo uit:
Bron:

Deel deze foto via

Deze slagschepen met luchtkussens deden me onmiddellijk ergens aan denken (allereerst ook even aan een boemerang trouwens, vanwege dat oerlelijke teken op de plek waar gewoon die fraaie Nike-swoosh hoort te staan...). Een auto. De lelijkste auto ooit zelfs. Kenners van lelijke auto's weten over welk exemplaar ik het heb:
Bron:

Deel deze foto via

Juist, de Fiat Multipla. Overeenkomsten: de ontwerper was dronken, en waar de Fiat Multipla zo'n gek te hoog bumperachtig ding onder het raam heeft zitten, is bij de Nike Air Max 720 het 'raam' veel te groot - en daarmee dus het gekke bumperachtige ding van de schoen. Wat ze nog meer gemeen hebben? Een totaal seksloos design. En dan is die schoen dus ook nog eens voor een deel gifgroen. Nike, ga je kapotschamen! Een schande dat deze afzichtelijke dingen de naam Nike Air Max dragen!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel