Zaterdag is het weer tijd voor de Nationale Koning Willem Alexander-telling!

Doe jij mee?

Zaterdag is het weer tijd voor de Nationale Koning Willem Alexander-telling!

Deel dit artikel op

Zaterdag 27 april vindt weer de jaarlijkse Nationale Koning Willem Alexander-telling plaats. Miljoenen Nederlanders trekken er die dag op uit om het aantal Koning Willem Alexanders in Nederland te tellen.
Bron:

Deel deze foto via

Sommige tellers reserveren al de avond voor de telling een stuk straat om een zo goed mogelijk plekje voor de telling te bemachtigen. Om de schuwe Koning Willem Alexander niet bang te maken, kleden veel mensen zich deze dag in het oranje en drinken ze zich laveloos.
Bron:

Deel deze foto via

De jaarlijkse telling is belangrijk omdat Koning Willem Alexanders onontbeerlijk zijn voor het voortbestaan van onze huidige staatsvorm. Daarnaast zijn ze in hun vrije tijd jager, en die zijn belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. Onderstaand zie je een Willem Alexander op een jacht.
Bron:

Deel deze foto via

Maar dit zijn uitzonderlijke beelden, want het gaat de afgelopen jaren niet goed met het aantal Koning Willem-Alexanders in Nederland. Vorig jaar werd Koning Willem Alexander alleen in Groningen geteld tijdens de Nationale Koning Willem Alexander-telling; het jaar ervoor alleen in Tilburg. Hieronder zie je de blijdschap van drie Willem Alexander-tellers die 'm vorig jaar wisten te spotten in Groningen.   
Bron:

Deel deze foto via

Met name in Amsterdam zijn zaterdag veel mensen (meer dan een miljoen) op de been om Koning Willem Alexander te tellen, maar daar werd hij voor de laatste keer in 2002 geteld toen hij opeens met een kapiteinspet op z'n hoofd op een balkon stond te wuiven.
Bron:

Deel deze foto via

Zoals je ziet, staat hij hier ook nog eens naast de Maxima Argentinus, een zeldzame Zuid-Amerikaans koninginnetje. Redenen genoeg dus om zaterdag je survivalpak aan te trekken en mee te tellen. Is belangrijk! Trommel al je vrienden op!
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel