Waarom je deze keer met Pasen net zo groot moet uitpakken als met Kerst

Pasen is toch een beetje het ondergeschoven kindje. Verander dat! #paaspimpen

Waarom je deze keer met Pasen net zo groot moet uitpakken als met Kerst

Deel dit artikel op

Kerst en Pasen hebben als overeenkomst dat het allebei twee dagen duurt, maar daar houdt het ook wel mee op. Worden de Kerstdagen als excuus aangegrepen om een eet- en drankorgie van heb ik jou daar te houden, daar komt Pasen er toch een beetje bekaaid af met wat paaseitjes. Hoog tijd om Pasen te pimpen. Dat doen we zo...

1 We zetten allemaal een Paashaas in de huiskamer de komende dagen

We zetten allemaal een Paashaas in de huiskamer de komende dagen
Bron:

Deel deze foto via

Een boom in je kamer zetten is ook best wel raar als je er even over nadenkt, dus waarom zou je dan geen Paashaas in de kamer kunnen zetten? Gewoon zo'n pak kopen dat wordt gebruikt voor het gemiddelde vrijgezellenfeestje, dat versier je een beetje en om beurten moet iemand het aantrekken en in de hoek van de kamer gaan staan.

2 Je gaat 30 Seconds De Paaseditie spelen

Je gaat 30 Seconds De Paaseditie spelen
Bron:

Deel deze foto via

Kerst = spelletjes spelen, maar Pasen niet. Dat kan anders. Dus pak 30 Seconds erbij en speel! Wie verliest moet heet Paashaaspak aan en in de hoek van de kamer gaan staan. De winnaar krijgt oneindig paaseitjes en een Paasontbijtje op bed van de verliezers.

3 WHAM* neemt het liedje 'Last Easter' op

WHAM* neemt het liedje 'Last Easter' op
Bron:

Deel deze foto via

Last Easter I gave you my egg, but the very next day I hid it away. Instant Paasklassieker die niet van Sky Radio te slaan is.

(En als bonus hebben we natuurlijk Flappie van Youp van 't Hek, dat nota bene al over een konijn gaat. Kom op Youp, bouw Flappie even om tot een Paashaas in dat liedje...) 

*Ja, ik weet het, met George Michael wordt het lastig opnemen. Maar misschien kan-ie, de paastraditie indachtig, voor de gelegenheid even opstaan uit de dood.

4 Je gaat jezelf net zo te buiten aan gourmetten als met Kerst

Je gaat jezelf net zo te buiten aan gourmetten als met Kerst
Bron:

Deel deze foto via

In plaats van het ronde gourmetstel dat je hierboven ziet, ram je er één kant een paar keer met een hamer op zodat het gourmetstel een ovalen vorm krijgt. Juist, de vorm van een ei. Om het nog wat extra Paascachet te geven liggen er stukjes ossenHAAS op tafel. Boetseer ook eens een Paashaas van wat vlees. Hamburgertje als gezicht, twee HEMA-rookworsten voor de oren, twee wortels (groente!) eronder als tandjes en je haas kan op de grillplaat!

5 (Hou je niet van gourmetten, dan ligt er ipv een kalkoen een haas op tafel)

(Hou je niet van gourmetten, dan ligt er ipv een kalkoen een haas op tafel)

Deel deze foto via

6 (Ben je vegetariër*? Dan ligt er een enorme eierbal op tafel)

(Ben je vegetariër*? Dan ligt er een enorme eierbal op tafel)

Deel deze foto via

Is echt gemaakt, dus doe je zo ook even zelf.

*Ben je veganist? Sorry, dan weet ik het ook even niet meer...

7 En je gaat een gezellig Paasdrankspel spelen

En je gaat een gezellig Paasdrankspel spelen
Bron:

Deel deze foto via

Eerst als bodem allemaal een paar gekookte eitjes eten en dan komt de drank op tafel. Die giet je drank in de eierdopjes en kan het Paashazen* beginnen! 

*Paashazen is Kingsen, maar dan mogen jullie de getallen een eigen paasbetekenis geven. Het getal 4 zou bijvoorbeeld kunnen zijn: zoek een paasei (moet je die wel verstoppen natuurlijk). Wordt-ie niet binnen een minuut gevonden? Adten!

Spontaan zin gekregen om Pasen te pimpen?

Spontaan zin gekregen om Pasen te pimpen?

Deel deze foto via

Dan ben je bij de HEMA aan het goede adres, want zij hebben alles wat je paashartje begeert. Klik hierrrrrr om de speciale Upcoming-aanbiedingen van de HEMA te zien!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel