Analyse: heeft Peter R. de Vries gelijk in z'n belangrijke krentenbollenbetoog?

Is de krentenbol daadwerkelijk zo onmisbaar in onze samenleving? Je leest het hier...

Analyse: heeft Peter R. de Vries gelijk in z'n belangrijke krentenbollenbetoog?

Deel dit artikel op

De afgelopen dagen ontplofte het internet vanwege een interview met Peter R. de Vries. Ditmaal ging het eens niet over Willem Holleeder of Joran van der Sloot, maar over...KRENTENBOLLEN! 

Jawel, Peter R. brak vorige week op Radio 1 een lans voor de krentenbol en de website Mediacourant (sowieso een aanrader) legde nog even in geschreven vorm vast wat Peter R. de Vries allemaal te melden had over de krentenbol. Het loog er niet om, en daarom is het the week after hoog tijd voor krentenbolanalyse. Is het allemaal waar wat Petertje zegt over dit stukje deeg met krenten erin?

1 Peter R. de Vries vindt krentenbollen ideaal voor onderweg

Peter R. de Vries vindt krentenbollen ideaal voor onderweg
Bron:

Deel deze foto via

En daar heeft Peter R. absoluut een punt. De krentenbol is een low maintenance-bol. Je pakt 'm zo uit de zak en je kan beginnen met smikkelen. Ideaal voor luie lamlullen als Peter R. - dat zegt-ie dus over zichzelf hè. De krentenbol is een zeer praktische bol. 

In dat opzicht staat de krentenbol in schril contrast met andere bollen. Neem bijvoorbeeld de Bosche bol. Dat is totaal geen praktische bol. Zie je het al voor je: zes bosche bollen in een zak die je meeneemt om gedurende de dag even te eten? Dat wordt een grote bollenboel. Niet handig. 1-0 voor de krentenbol!

2 Hij vindt krentenbollen ook iets voor mensen die niet van smeren houden

Hij vindt krentenbollen ook iets voor mensen die niet van smeren houden
Bron:

Deel deze foto via

Peter R. is geen smeertype. Dat moe bij meer mensen leven: 's ochtends gehaast je bed uit, snel wat koffie naar binnengieten en dan ook nog brood smeren? Peter R. en vele, vele andere mensen niet gezien. Je hebt wel wat beters te doen dan boterhammen smeren. Laat dat maar aan twee beren over! In plaats daarvan pak je gewoon een zak krentenbollen uit de kast en klaar ben je. Dat heeft Peter R. heel goed gezien!

3 Peter R. De Vries vindt tenslotte dat krentenbollen lang goed blijven

Peter R. De Vries vindt tenslotte dat krentenbollen lang goed blijven
Bron:

Deel deze foto via

Na de perfecte definitie die Mediacourant geeft van een krentenbol, is het aan Peter R. om het artikel te besluiten met een quote waar ook al alles inzit. Eerst zegt hij dat een krentenbol best lekker is. De spijker op z'n kop! What's not to like? Gebakken deeg, krenten, soms zelfs rozijnen. Het is een traktatie!

Daarna zegt Peter R. het belangrijkte van alles: '...en het is niet zo dat hij na een halve dag niet meer smaakt ofzo.' Andermaal de spijker op z'n kop! Want een krentenbol blijft ontzettend lang lekker. Geen idee wat ze in het deeg of de krenten doen, maar de krentenbol blijft beter geconserveerd dan Patty Brard en Patricia Paay na zes operaties bij de plastisch chirurg.

4 Kortom, Peter R. sprak ware woorden over de krentenbol

Kortom, Peter R. sprak ware woorden over de krentenbol

Deel deze foto via

En je ziet het Peter. R.-effect ook al heel duidelijk in de schappen, want ik was net in de supermarkt en het schap met de krentenbollen was leeg.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel