Altijd koud? Met deze 9 tips komt er een einde aan je persoonlijke ijstijd

Het is wetenschappelijk (oké, met een beetje Upcoming-creativiteit erbij, maar er zit echt een kern van waarheid in...)

Altijd koud? Met deze 9 tips komt er een einde aan je persoonlijke ijstijd

Deel dit artikel op

1 Kijk porno (of voeg de daad zelf bij het woord)

Een goede bloedcirculatie is het toverwoord om het niet koud te krijgen. Als je bloedcirculatie niet op orde is, stroomt er minder bloed naar je handen en voeten en krijg je dus koude handen en voeten. Nou, wanneer pompt het bloed als een gek door je lijf? Juist, in opgewonden staat.
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Werk/studeer niet te hard

Bij stress vernauwen je bloedvaten, en dat is precies hetzelfde wat er gebeurt als je het koud hebt. Het bloed stroomt dan eerst naar je vitale organen. Gevolg: koude handen - die zijn niet vitaal... Stress dus nooit en doe lekker rustig aan en je zult het minder koud hebben.
Bron:

Deel dit GIFje via

3 Eet pizza

Vet is een isolatielaag onder de huid. Eet dus pizza en kweek vet. Bovendien: een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan er ook voor zorgen dat je het koud krijgt (denk aan: te weinig vitamines en eiwitten). Driemaal raden wat er in pizza zit; voedingsstoffen!
Bron:

Deel dit GIFje via

4 Eet pizza II (maar dan in gezelschap)

Je moet nog meer pizza eten, maar dan gezellig met een groep. Mensen in een groep zijn namelijk vaker gelukkig en zo' euforisch geluksgevoel zorgt er letterlijk voor dat je je warm voelt van binnen. Bovendien brand je je bek ook aan pizza en je bek verbranden betekent dat er in iedere geval iets heeeeeeel warm is (je verbrande bek).
Bron:

Deel dit GIFje via

5 Vraag een Noors paspoort aan

Mensen die hun oorsprong hebben in een koud land zijn van nature beter gewapend tegen de kou; ze houden warmte beter vast. Vråäg düs een Nøørs paspoort aan en je lichaam houdt warmte vast zoals Lamprou ballen vasthoudt! - oké, slecht voorbeeld, maar verder is dit echt een fantastische tip...
Bron:

Deel dit GIFje via

6 Onderga een geslachtsveranderende operatie (mits je nu vrouw bent)

Vrouwen hebben minder spiermassa en spiermassa zorgt voor warmte in je lichaam. Daarnaast hebben vrouwen een tragere doorbloeding en spelen ook hormonale zaken een rol. Er zit niets anders op dan man worden als het het niet meer koud wil hebben...
Bron:

Deel dit GIFje via

7 Neem een nieuwe schildklier

Je schildklier houdt je stofwisseling op gang. Is die snel, dan heb je het minder snel koud. Als jij het dus snel koud hebt dan heb jij een schildpadklier - een trage schildklier dus - die zich er met een jantje-van-leiden vanaf maakt. Hup, nieuwe!
Bron:

Deel dit GIFje via

8 Kijk Netflix

Zoek een serie of film uit die emotioneert, want dan krijg je kippenvel en kippenvel zorgt voor rechtopstaande haartjes en die vormen weer een isolatielaag - dat is van oudsher de functie van kippenvel. Dus slinger die tranentrekkers maar aan!
Bron:

Deel dit GIFje via

9 En drink alcohol

Uiteraard is het drinken van water nog iets beter tegen de kou (want vocht zorgt ervoor dat je lichaam warmte vasthoudt), maar alcohol is ook vocht en dus ook prima. Bovendien: na een shotje tequila of iets anders heb je het sowieso warm...
Bron:

Deel dit GIFje via

Wetenschappelijke verantwoording: dit artikel van energieleveranciers (en die hebben er in principe belang bij dat jij het koud hebt, zodat je de verwarming hoger zet; dus dit is allemaal geen lariekoek...)

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel