BZV | Het saaiste seizoen ooit: we missen een Geile Geert of Bert in z'n theekopje

Of desnoods Aad met z'n saté...

BZV | Het saaiste seizoen ooit: we missen een Geile Geert of Bert in z'n theekopje

Deel dit artikel op

De boeren hebben een pizza gebakken - daar gaat het al mis; boeren bakken geen pizza's! - en met Yvon gepraat. Het zit er nu echt op. Tijd om de balans op te maken. Ik ga hier niet veel woorden aan de aflevering van gisteren vuil maken, want die nabeschouwingsaflevering is doorgaans in veertien letters samen te vatten: saaaaaaaaaaaai. (Of negentien, als je er speciaal voor dit saaiste seizoen ooit nog een paar a's aan vastplakt: saaaaaaaaaaaaaaaaai.) 

Maar vooruit, heel kort even over gister dan, voor ik dit seizoen helemaal met de grond gelijkmaak: Marnix was aan de praat geraakt met iemand die hij al twintig jaar kent - ze stonden daarvoor in het Guiness Book of Records met het record Langste Zwijgende Vriendschap Ooit. Volgens die malle Marnix had ze tijdens dat praatje 'letterlijk en figuurlijk dwars door hem heen geprikt'. Veertien vraagtekens zijn op z'n plaats na dat zinnetje: ?????????????? 

Jaap deed een Telfort-reclametje: van ANWB-stelletje op city trip, naar pizza bakken bij Yvon, alleen en heel sip (het is Sinterklaastijd, Mick's Rijmwoordenboek stond nog open in een tabblad). O ja, en het bleek dat we boer Jan, een verschrikkelijk vervelende vent, er goed bij hadden kunnen hebben dit seizoen. In de drie minuten zendtijd die hij gisteren kreeg, ergerde ik me al heerlijk aan 'm.   

Met de rest van de boeren was alles koek en ei op liefdesgebied. Hartstikke leuk voor ze, maar dat - en nu kom ik bij de kern van dit stukkie - IS NATUURLIJK HELEMAAL NIET DE BEDOELING VAN BOER ZOEKT VROUW! Daarvoor zitten we niet te kijken, Yvon. Als we dat willen, dan snorren we wel even een romcom aan op Netflix. We willen surrealistisch vermaak met klunzige boeren en ongemakkelijke stiltes! En sensatie, met stiekeme kusjes achter hoop koeienstront, met geluidjes waarvan je dacht: zit ik nu naar een bronstig varken te luisteren of is boer huppeldepup aan het zoenen met vrouw huppeldepup?

En dat was allemaal ver te zoeken dit seizoen. We moesten het doen met Marnix die maar in vergezochte metaforen bleef orakelen - hij kan zo tekstschrijver van BLØF worden. Bij Steffi werd er af en toe ongemakkelijk gezwegen terwijl ze de muslukte tiramisu van Roel zaten op te eten, maar dat was het dan ook eigenlijk wel. Dit seizoen kwam zo moeilijk op gang als een drol die vastzit in een verstopt toilet, zou Marnix zeggen - en dan zou hij nog even doorfilosoferen; dat hij die drol, hoe lekker die er ook uitzag, niet ging opeten ofzo. 

We misten dit seizoen iemand als Geile Geert, die nog eens lekker tegen een bloemkool stond aan te twerken vlak nadat hij daarvoor één van zijn vrouwen een pets op de kont had gegeven (Geert was er niet zo goed vanaf gekomen in de #metoo-discussie..). We misten dit seizoen Bertie, die zwijgen een nieuwe dimensie gaf. We misten die hork van een Boer Aad, die de ene dag een stukkie stond te tongen in de blommenkas (zo praatte hij..) en de dag erna weer iemand anders het hof probeerde te maken. We misten zelfs z'n diepvriessaté op brood - ja, dat at hij; zo leuk was het toen. 

Maar bovenal misten we Bert. Ach, die Bert. Lekker in z'n theekopje met Henrieke. Vroeger was alles beter. Kom op mensen, geel hesje aan en protesteren voor het huis van Yvon! Maar eerst paint ik als eerbetoon aan die gouden BZV-tijden nog even Bert in z'n theekopje, terugdenkend aan hoe mooi het toen allemaal was...

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel