BZV | Zoals Tommie zou zeggen: "Poeh hé, die Marnix is eigenlijk bestwel knettergek"

Oké, deze Paint-samenvatting hoort over 5 boeren te gaan, maar ik vrees dat het een beetje over Marnix gaat allemaal...

BZV | Zoals Tommie zou zeggen: "Poeh hé, die Marnix is eigenlijk bestwel knettergek"

Deel dit artikel op

1 Marnix

In Erfurt (Erfurt, hoe kom je erbij, Yvon? Had iemand op de redactie nog een coupon liggen ofzo?) begon het allemaal nog wel gezellig. Marnix was helemaal onder de indruk van de hot tub. Maar goed, een kinderhand is snel gevuld, want hij is natuurlijk z'n giertankgeval gewend. Nadat Marnix de wens had uitgesproken het hele weekend in dat ding te blijven liggen, escaleerde de boel volledig uit de hand toen ze toch naar buiten gingen. 

Want Marnix ging op vlinderjacht en dat kwam, naast een bezoekje aan de vlindertuin in z'n Hawaii-shirt, op het volgende neer - en hou je vast, want ik ga proberen al die idiote beeldspraken van 'm in één zin te proppen én het even onbegrijpelijk te laten klinken als z'n vage gezwets: Marnix lag lekker in het midden in het water stroomopwaarts te pootjebaaien tot er opeens een een kip-met-goulash-vloedgolf aan kwam etteren die ervoor zorgde dat hij het stukje worst niet kon laten transformeren tot een prachtige vlinder die vuurwerk aan het afsteken was - kut, ik ben de bal-metafoor vergeten; nou ja, er was ook nog een bal die er voor open doel niet inging.  

Na deze zin opgeschreven te hebben - hij verschilt niet eens zo heel veel van wat Marnix allemaal echt uitkraamde - snap ik eigenlijk nog steeds niet waarom Janneke er niet gezellig met die doodenge oversized kabouter vandoorging die naast ze zat op dat bankje toen ze een ijsje aten. Alles beter dan Marnix. Om Tommie uit Sesamstraat te quoten: "Wat een lul zeg, die Marnix!" Ja, heeft-ie echt gezegd, ik zat gisteren naast 'm op de bank te kijken - Meneer Aart was er ook en die vond die hele Marnix ook maar zozo. 

Ik zag daar samen nog met ze dat Marnix dit hele avontuur afsloot met de woorden: "Duidelijkheid is makkelijk." Hallo, aarde aan Marnix: misschien is het dan niet zo handig om zelf al zes afleveringen alleen maar in onduidelijke metaforen te lullen en die net zolang door te voeren tot ze ontsporen als een stukje worst dat een schot voor open doel mist!      

Zo. Poeh hé...

Deel deze foto via

2 Jaap

Gelukkig was er naast dat hele Marnix-debacle ook nog gewoon knullige romantiek te zien. Toch een beetje waar die stedentrips voor bedoeld zijn. Zo probeerden Jaap en Marjan in Noorwegen alle hoofddeksels uit die er in Ålesund te vinden waren. Ze transformeerden bovendien in één stedentripje in een ANWB-stelletje door dezelfde Noorse trui aan te schaffen en er op een rotspartij mee te poseren alsof ze de nieuwe Fisherman's Friend-reclame op moesten nemen. Een ander mooi moment vond plaats toen Jaap en Marjan hun liefde bezegelden met een hart van steen dat ze ergens vonden - gelukkig zijn ze niet zo bedreven in metaforen als Marnix...

Deel deze foto via

3 Wim

Och die Wim. Wat een blij ei. Eigenlijk in alles het tegenovergestelde van Marnix. Wim vindt alles 'lekker man', zelfs als hij het overduidelijk niet zo lekker man vindt. Zelfs als hij middenin een onweerstorm met alleen een korte broek en een shirtje aan bovenop een berg stond, zou hij nog 'lekker man' zeggen - o wacht, dit was zo ongeveer het geval. Hoe dan ook, met Wim en Marit komt het wel goed. Zelfs als Marit besluit om naar Aruba te gaan en zich daar onder het genot van een cocktail laat uitwonen door de gehele bevolking. Wims reactie: lekker man!

Deel deze foto via

4 Michelle

Chapeau voor Maarten en Michelle. Ze hebben de perfecte manier van samenleven gevonden. Die bestaat, verrassend genoeg, níét uit het de hele dag dooremmeren in veel te vergezochte metaforen onder het genot van een ijsco op een bankje naast een doodenge plasticen kabouter. Nee, wat je dus moet doen als stel is de man lekker een pilsie op het terras laten drinken als de vrouw gaat shoppen voor allerlei items die je ook kan winnen bij de grijpautomaat op de kermis in Enkhuizen. Dan heb je dus aan het eind van de aflevering verkering. Goed bezig jongens!

Deel deze foto via

5 Steffi

Ik maak dus aantekeningen in m'n telefoon per aflevering. Dat doe ik dan per naam van de boer(in). Na deze aflevering stond er onder de naam van Marnix een hoeveelheid tekst waarbij het Nieuwe Testament verbleekt. Onder Steffi stond niks. Ze zaten op een muurtje. Ze zaten in een rubberen kano. Ze hadden het over Boekel en Hapert. Steffi is niet op z'n best 's ochtends. En Roel gaat z'n mislukte tiramisu te slijten in de toekomstige Western-saloon van Steffi - het zou de eerste saloon zijn met tiramisu op de kaart. Het gaat helemaal lekker met Steffi en Roel.

En dat geeft mij de kans nog één keer iets hatelijks over die Marnix te zeggen, want, om smaakpolitieagent Rob Geus te quoten: manmanmanmanman wat een figuur! Nou, komt-ie dan hè: ik zou nog liever naar een drie uur durende zwartepietendiscussie luisteren terwijl er 220 Volt op m'n ballen staat dan één minuutje naar dat gezwets van Marnix. Dat lijkt me wel leuk om te painten trouwens...

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel