BZV | Marnix lijkt wel heel erg op de vader van Janneke en de boeren zijn vlieg..ehh..

...ja verliefd dus, maar die woorden lijken heel erg op elkaar. Gelukkig zeggen vijf painttekeningen meer dan woorden.

BZV | Marnix lijkt wel heel erg op de vader van Janneke en de boeren zijn vlieg..ehh..

Deel dit artikel op

1 Wim

Piepende deuren. Angstaanjagend geroer in de yoghurt. Een klok die onheilspellend slaat. Welkom in Spookhuis Marnix. Die arme jongen had het er behoorlijk zwaar mee een keuze te maken tussen Bertine en Janneke. Bij het ontbijt was hij zo in de war dat hij zei dat hij weinig had meegekregen van het beetje slaap dat hij had gehad - normaal is Marnix zich altijd volledig bewust van z'n slapende zelf. 

Hoe dan ook, hij haalde z'n mooiste cowboyriem van stal en koos voor Janneke. Maar het scheelde bijzonder weinig, zei Marnix alsof hij zojuist de winnaar van de playbackshow van de dorpsdisco bekend had gemaakt. De zojuist uitgeroepen winnaar van Marnix Miniplaybackshow wilde weleens weten wat waarom het zo weinig scheelde. Marnix kwam met zo'n vaag lulverhaal op de proppen dat het acceptabel was voor Janneke, want die kan het niet vaag genoeg zijn. 

Na nog wat idioot gefilosofeer over de liefde vertrokken ze eindelijk van die horrorboerderij van Marnix. Hij ging op bezoek bij Janneke en kwam aanzetten met een rookworst. Omdat Janneke de gebruiksaanwijzing van Marnix had, schoot ze niet enorm in de lach of stuurde ze hem weer naar huis. Sterker nog, ze had al een heel leven met een soort Marnix erop zitten, want hij is dus een kopie van vader Wim - ze schuiven allebei de broodjes het liefst zo lomp mogelijk naar binnen. Janneke lijkt dan weer heel erg op haar moeder Adje, dus ze gaan een lang en gelukkig leven tegemoet als een kopie van haar ouders - maar dan niet echt gelukkig, want heel gezellig wil het nog niet worden, zagen we al in een voorproefje van de stedentrip.

Zo dat is een hoop tekst zeg. Hoog tijd om Marnix met een rookworst te painten.

Deel deze foto via

2 Jaap

Hoewel Jaap goed gecamoufleerd was, wist Yvon 'm toch te vinden, zodat hij nu echt iemand moest kiezen waarmee hij z'n fantasie van samen oud worden met iemand kon verwezenlijken. Dat werd dgahudasaudsayugduyasgdusa - sorry, trillende vingers - Marian. Logisch, want die twee zijn stapelvlieg op elkaar. Hè verdomme, stapelverliefd wilde ik daar typen, maar die woorden lijken ook zo op elkaar, of niet Marian?  

Petra speelde ondertussen de rol van Begrijpende Nummer Twee met verve, maar die gaat als ze thuis is echt wel een voodoo-pop van Jaap maken en die oneindig in z'n oren laten steken door een zwerm vliegen. Voor het zover is, ging Jaap eerst nog langs bij Marian en had deze eigenaar van een bloemkwekerij - en daarmee de bezitter van een miljoen bloemen - een bosje bloemen te weinig meegenomen. Dat loste hij overigens keurig op door te zeggen: "Voor jou heb ik niks."

Deel deze foto via

3 Wim

O die arme Wim. Die goedzak ging op bezoek bij Marit en moest zich daar door drie maanden fotoboek van Zuid-Amerika heen 'ja-goh-leuk-zeg-nóg-een-lama'en. Dat is gewoon exact de voorstelling die ik me altijd heb gemaakt van hoe de hel eruitziet. Nou, die hel is dus ergens op een zolderwoning in een studentenstad. Handig om te weten.

Deel deze foto via

4 Steffi

Steffi staat misschien ook zo'n marteling te wachten, want Roel was na die spetterende liefdesverklaring van vorige week ook even naar Zuid-Amerika gegaan. Maar toch heb ik ook ergens wel m'n twijfels of Peroel een halve middag met een fotoboek op schoot over z'n belevenissen daar gaat vertellen...Denk eerder dat-ie het afdoet met een ansichtkaartje van een lama en dan zegt: "Je had veel lama's in Peru. Leuk." Steffi had ondertussen eindelijk door waar alle liedjes over gaan. Champagne Supernova van Oasis hoort daar vermoedelijk niet bij, want hoe verliefd ze ook is; die zoete rommel krijgt ze nog steeds niet weg.

Deel deze foto via

5 Michelle

Michelle en Maarten gingen champignons bekijken bij de ouders van Maarten. De één was nog groter dan de ander. Vader Luuk concludeerde na het vragen naar de hobby's van Michelle dat die erg uiteenlopend waren. Dat was het meest ware wat er ooit was gezegd over spiritueel gedoe en varkens.

Zus Femke gooide het over een andere boeg en vroeg aan Michelle wat er in vredesmaam toch zo leuk was aan die broer van haar - het klonk heel erg alsof Maarten z'n zusje flink gepest had vroeger. Misschien stond-ie wel iedere dag onderaan de zoldertrap te koekeloeren als z'n zus eraf kwam en een rokje aanhad ofzo.  

O ja, worden jullie ook zo gek van dat lachje van Michelle na bijna alles wat zij of iemand anders zegt ghehehehehehe...?

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel