Brak naar college? In Groningen kun je straks studeren met een échte kater...

Met een kater naast een kater. Het kan straks!

Brak naar college? In Groningen kun je straks studeren met een échte kater...

Deel dit artikel op

Dit verhaal begint een beetje treurig. Doerak is een kat die een onbezorgd kattenleventje leidde in de Groningse binnenstad. Een leuk baasje, een leuk kattenvriendje in de kat Mickey, alles wat z'n kattenhartje begeerde...maar toen sloeg het noodlot toe: het kattenvriendje overleed en Doerak was verdrietig. In rouw gedompeld struinde hij rond op het Harmoniecomplex van RUG in de binnenstad en zocht hij steun bij de studenten aldaar. 

En steun kreeg hij! Hij werd zo vaak over de bol geaaid dat hij sindsdien niet weg te slaan is van het universiteitscomplex. Sterker nog, hij is tegenwoordig ín het gebouw te vinden. Doet-ie niet gewoon via de deur natuurlijk, maar hij lift lekker met studenten mee in de tas naar binnen... 
Eenmaal binnen gaat Doerak lekker z'n gang. Soms zit-ie vooraan in het lokaal heel geconcentreerd op te letten.
Maar hij heet natuurlijk niet voor niets Doerak. Hij zit ook wel 's gekke bekken te trekken in de collegebanken. Waarschijnlijk was dit bij het college 'Hoe om te gaan met komkommers'.
Of hij loopt er lekker overheen.
Hoe dan ook, het is wel duidelijk dat hij zich erg thuisvoelt op de universiteit. En andersom is iedereen daar ook heel blij met 'm. Dus vroeg hij zich af of het niet eens tijd is dat hij officieel student wordt aan de RUG. Als Emile Ratelband twintig jaar jonger kan worden, dan kan een kat toch ook wel, zoals in het buitenland al een paar keer gebeurde, een universiteitspasje krijgen?
En of dat kon, want het officiële account van de University Groningen reageerde onder die post, meldt stadsblog Sikkom. Hoera, Doerak is binnenkort officieel student!
Bron:

Deel deze foto via

En dat is niet meer dan terecht, want Doerak is al helemaal ingeburgerd in het Groningse studentenleven. Hier zie je 'm toen-ie het toch weer iets te laat had gemaakt, maar de dag erna tóch ging studeren. #bikkel
En tot slot nog toen-ie het eens laat maakte, maar zich er echt niet toe kon zetten om nog te gaan studeren. Want laten we eerlijk zijn; dat gebeurt ook regelmatig.
Hou Doerak in de gaten, en of de universiteit z'n belofte nakomt... (en zoals je waarschijnlijk al wel doorhad kan dat via het eigen Instagram-account van Prof. Dr.* Doerak)

*In wording natuurlijk, want anders zit-ie niet meer in de collegebanken.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel