Waarom je een salmiak-knots moet kopen als je je stierlijk verveelt

Huh, wat? Een salmiak-knots? Jup. Lees hier mijn waargebeurde verhaal en je begrijpt het.

Waarom je een salmiak-knots moet kopen als je je stierlijk verveelt

Deel dit artikel op

Gister kocht ik vlak voor mijn trein vertrok een salmiak-knots in de kiosk. Het gebeurde in een opwelling. Ik zag 'm liggen in het schap en dacht: jij bent van mij, knots! Er was geen ontsnappen meer aan voor de knots. Ik pakte 'm, legde dertig cent op de toonbank en mocht me de eigenaar noemen van de knots, my precious

Een foto van mijn zojuist aangekochte salmiak-knots, stevig in m'n knuisten, en nog in de verpakking (wat een spoiler is voor de rest van dit verhaaltje). 

Bron:

Deel deze foto via

Daar zat ik dan in de trein, met m'n knots. Even het plasticje erafhalen en sabbelen maar! Ik kon haast niet wachten. Dat moest helaas wel, want om de knots zat een plasticje (nu lijkt het opeens of dit een soft-erotisch romannetje is) dat van geen wijken wilde weten. 

Ik wrikte, wroette, wriemelde, pulkte, peuterde, peurde, punnikte, frunnikte en vloekte, maar hoezeer ik dat ook allemaal deed; het plasticje bleef waar het was - hoe mooi was het geweest als ik 'm eraf had gevloekt.

Dit plasticje was hardnekkiger dan Robert Jensen op je tv, muggen in je slaapkamer of railcateraars die hun BiFi-worstje aan de man proberen te brengen (het blijft maar soft-erotisch, sorry). Mijn ergernis groeide, net als mijn respect voor de man of vrouw die dit cellofaantje zo strak om de knots had gekregen. 

Jullie mogen best weten: ik heb op het punt gestaan de knots als verloren te beschouwen. Het mocht simpelweg niet zo zijn, mijn knots en ik, zoiets. Maar toen, in een laatste wanhopige poging met één van de sleutels aan mijn sleutelbos, knalde het plasticje open en openbaarde de knots zich in volle glorie aan mij. Ik stak de knots in mijn mond en genoot intens (jaja, nu wordt het zelfs een homo-erotisch gebeuren).

Eind goed al goed, want er was een happy end (het houdt maar niet op met )gekomen aan dit knotsgekke (hehe) avontuur en toen ik al sabbelend naar buiten keek bleek de trein ook al bijna op het station te zijn waar ik eruit moest. De tijd was omgevlogen terwijl ik zat te 
wrikken, wroeten, wriemelen, pulken, peuteren, peuren, punniken, frunniken en vloeken. Normaal zit ik in die tijd wat doelloos te swipen op m'n telefoon (er zijn zelfs momenten dat ik op de achterklap-pagina van NU.nl beland). Duurtlang allemaal! Met de knots in m'n knuisten was alles anders.

Moraal van het verhaal: koop een knots als je je verveelt. 
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel