BZV | Wim moet op cursus bij Bill Cosby en Jaap moet een andere ringtone nemen

BZV in vijf painttekeningen en een beetje tekst. Hier valt zelfs Harrold niet bij in slaap!

BZV | Wim moet op cursus bij Bill Cosby en Jaap moet een andere ringtone nemen

Deel dit artikel op

Het is voorlopig een seizoen om net als Harrold lekker bij weg te dommelen (gokje: dit is het laatste seizoen van BZV...), maar tussen de miljoenen champignons en knollen door gebeuren er zo nu en dan toch nog wel wat rare dingetjes. Daar gaan we...

1 De ringtone van Boer Jaap

TUTTUUUUUUTUUUUTTTUUUUUTTUUUUUUUTUUUUUUUUUU - Who you gonna call? BOER JAAP! And what does Boer Jaap hear when you gonna call him? Tsja, dan komt er dus een hele fanfare uit z'n telefoon zetten. Het luchtalarm op de eerste maandag van de maand is er niks bij. Het schijnt dat z'n buren de eerste keer dat Jaap z'n telefoon ging al met z'n allen in de schuilkelder zaten. En tsja, ik kan er toch niet omheen: gezien het formaat van Jaap z'n oren heeft-ie zo'n ringtone toch echt niet nodig om z'n telefoon te horen. Jaap is waarschijnlijk ook zo iemand die het tikgeluidje op z'n telefoon aan heeft staan (en dan in de stiltecoupé gaat zitten).  

Gebeurde er ondanks de tussenkomst van die digitale fanfare ook nog wat op liefdesgebied? Jazeker, want zoals één van de dames tijdens het knoppen van de begonia's (het was een andere bloemige activiteit, maar ik weet 'm even niet meer) het mooi zei: er werd geflirt (of is het gefleurt als het tussen de blommen gebeurt?) tijdens het oogcontact. Flirten én oogcontact; het moet niet gekker word...TUTUUUUUTUUUUTTTUUUUUUUUTTUUUUUUU...hoo, daar gaat de telefoon van Jaap weer.. 

Deel deze foto via

2 Michelle had Buurman, Buurman en Buurman op het erf rondlopen

Michelle had, nadat ze vorige week misbruikt werd als een soort butler, bedacht dat de mannen deze week de handen uit de mouwen moesten steken. De opdracht: een hondenhok in elkaar zetten. Al snel bleek waarom de mannen vorige week lekker lagen te loungen. Ze kunnen niks. Buurman en Buurman zijn er niks bij. 

Buurman en Buurman voeren overigens interessantere conversaties dan degene waarbij Ruud betrokken is. Toen Michelle hem bij het knuppelen van de champignons (ofzoiets) eens vroeg naar z'n toekomstplannen stond-ie met z'n bek vol tanden, om even later allemaal clichés uit te braken.  

Deel deze foto via

3 Bij Steffi was het heel gezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

(Dit is een samenvatting van de logeerpartij van Harrold; hij lag lekker te maffen. Jammer, want het schijnt zo'n leuke moppentapper te zijn.)

Deel deze foto via

4 Boer Wim moet een Bill Cosby'tje doen van Paula

Die arme Boer Wim. Had natuurlijk alle #metoo-ophef meegekregen en dacht: ik pak het even rustig aan; ik hou het bij figuurlijk aftasten. Nou, dat was dus mooi niet de bedoeling! Paula had liever gehad dat hij full Cosby op haar was gegaan. Ze wil geknepen worden, en geprikt in haar zij. Kun je wel lekker bil aan bil op de trekker zitten, maar dat is toch niet het echte werk, Wim. Aan de slag jongen! Bouw een vertrek in je boerderij om tot sekskelder, doe wat in de drankjes van de dames, zet tijdens het avondeten 'Daar moet een piemel in' in. Laat zien dat je een echte man bent, verdomme! (Overigens vond Wim zelf dat alles hartstikke lekker ging...) 

Deel deze foto via

5 En Marnixje gebruikt veel verkleinwoordjes

Wat is dat toch met engnekken in BZV dat ze altijd heel veel verkleinwoordjes gebruiken? Boer Aad (die lul met z'n saté) deed het al met z'n stukkie dit en stukkie dat, en nu Marnixje ook weer. Buiten het gebruiken van verkleinwoordjes was Marnix druk met het schouwen van paarden (wat dat ook weer mag wezen; vermoedelijk iets anders dan met je nol als een soort rare cowboy bij zonsondergang op je knol door het water hobbelen). Volgende week moeten de dames bij Marnix hun roze overall aan. Dat is iets ongemakkelijks om naar uit te kijken. 

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel