BZV | Ongemakkelijkheid superdeluxe: kijken naar kokende en etende boeren + dates

En als ongemakkelijkheidsbonus - het toetje - ook nog even Marnix op z'n knol... (alles in Paint uiteraard)

BZV | Ongemakkelijkheid superdeluxe: kijken naar kokende en etende boeren + dates

Deel dit artikel op

De eerste afleveringen van dit BZV-seizoen wielrende ik me respectievelijk de champignonnetjes voor de ogen in de Dolomieten en zoop ik me de wol van het lijf op het Oktoberfest in München, dus die had ik even gemist. Maar gister zat ook ik dan voor de buis en ik was precies op tijd voor het fascinerende proces dat 'Eten met boeren + dates' heet. Ongemakkelijke televisie waarbij je in foetushouding je bankdekentje over je hoofd wil trekken - maar stiekem nog net met je ogen erboven blijft, want je wil het toch zien.

Dit is hoe ongemakkelijk het gisteren allemaal werd, uiteraard (op veler verzoek kan ik wel zeggen) net als vorig seizoen gelardeerd met een paar alleraardigste painttekeningen...

Deel deze foto via

Nou, daar gaan we dan. Een letterlijk kijkje in de keuken van de boeren. En dat betekent vooral dat feministisch Nederland even tot tien moet tellen. In het geval van de beelden die van de champignonkwekerij van Michelle kwamen misschien zelfs wel tot het aantal champignons (5.329.428) dat ze in de compost had staan. 

Allemachtig, de heren dachten in Bistro Chez Michelle te zijn beland en gingen er eens goed voor zitten met een pilsie in de loungeset. Michelle stond ondertussen in de keuken te zwoegen. Alleen Zeno (wat je uitspreekt als Zenno, dus vanaf nu heet-ie bij mij ook gewoon Zenno met dubbel n) stond op den duur wat onwennig met een spatel in de hamburgers te poeren. Zenno zei desgevraagd dat hij thuis nooit kookt, omdat moeders dat lekker voor 'm doet. 

Die andere twee zaten dus lekker te chillen en werden daarbij bruut gestoord door Michelle toen die toch maar 's kwam vragen of ze wat messen en vorken op tafel wilden leggen. Toen dat gebeurd was ploften ze weer neer in de loungeset. Ik geloof dat ze de indruk hadden dat ze nu echt iets gedaan hadden.  

Deel deze foto via

Bij Marnix ging het er heel anders aan toe. Die had van het koken een soort groepsopdracht gemaakt, waardoor zijn keukentje plotseling drukker was dan een Japanse metro in de ochtendspits. De hele keuken vol - het zou me overigens niet verbazen als engnek Marnix ook z'n hele kelder vol vrouwen heeft trouwens, maar dat terzijde. Keuken is trouwens misschien niet helemaal de goede benaming voor het minidoolhof met kookgerei in het huis van Marnix. Ik verdenk 'm ervan dat-ie z'n keuken expres had verbouwd zodat ze met z'n allen lekker dicht op elkaar stonden. 

Nadat Marnix de commando's had uitgedeeld (WANT HIJ GING TOCH GEEN AARDAPPELS SCHILLEN; NEE HIJ GING BIEFSTUK BAKKEN. MANNUHHHH!), werden er zo goed en zo kwaad als het ging twee blikken sperziebonen in een pan geflikkerd en konden ze aanschuiven na deze Twisterachtige kooksessie.   

Deel deze foto via

Dan het eten zelf. Daar zal ik weinig woorden aan vuil maken, want dat doen de boeren plus gezelschap zelf ook niet. Het kan het knipwerk zijn, maar het lijkt er sterk op dat ze het lekker zwijgend naar binnenschoven. Met name bij Steffi zaten er vier graafmachines aan tafel die het bord zo snel mogelijk in hun bakkes kieperden. Eentje kreeg dat zelfs zonder z'n vork te gebruiken voor elkaar. Steffi vond de kip lekker. Haar gefrituurde aardappelbolletjes kregen verder geen complimenten van de heren. 

Bij Steffi dus kip met gefrituurde aardappelbolletjes en bij Marnix biefstuk met smerige sperziebonen uit blik (dus híj is degene die dat koopt...), maar wat was nou precies de daghap bij Bistro Chez Michelle? Hamburgerreepjes op een kingsize bed van een hele krop sla met geitenkaas eroverheen gekwakt? Daar leek het op. De heren zullen er misschien wel over geklaagd hebben bij de bediening. 

Aanschouw hier 'De Zwijgende Aardappelbolletjeseters', binnenkort naast 'De Aardappeleters' te bewonderen in het Van Gogh Museum. 

Deel deze foto via

Eigenlijk had Jaap het nog het beste voor elkaar. Hij ging lekker een soort van barbecuën in de tuin. Prima. Het gekste dat daar gebeurde was dat één van de vrouwen het concept gourmetten ging uitleggen alsof nog nooit iemand daar van had gehoord. 

Het gekste dat daarna in de uitzending nog gebeurde, en daarmee een ongemakkelijk toetje was na de eetscènes, was Marnix op een paard. Die gladjakker kwam opeens op z'n knol bij een ondergaande zon door het water voorbij gegaloppeerd. Z'n vrouwen vonden het romantisch; ik vond het zelf meer de openingsscène van een horrorfilm. Hoe dan ook; omdat ze in de keuken nog niet dicht genoeg op elkaar hadden gezeten, mocht iedereen nog even kontjebonken op het paard met Marnix.  

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel