Wat staan sommige mensen toch allemaal te doen bij de pinautomaat?

En sommige mensen kun je eigenlijk lezen als ouwe mensen..

Wat staan sommige mensen toch allemaal te doen bij de pinautomaat?

Deel dit artikel op

Cash geld pinnen, dat doen we over een paar jaar natuurlijk helemaal niet meer, maar nu is het soms toch nog even nodig (bijvoorbeeld als je naar Duitsland gaat, want daar lijken ze het fenomeen pinnen nog niet echt heel goed te kennen). Als er zich zo'n moment voordoet dat je even cash geld moet pinnen dan komt het ook wel 's voor dat er precies op datzelfde moment, maar dan stiekem toch nét even iets eerder, een ander iemand ook besluit geld te pinnen. Het gevolg: je staat achter zo'n jodocus te wachten tot z'n geld uit de muur komt zetten. 

En dat kan wel even duren. En dat is een understatement. Het is echt één van de grootste vraagstukken van de 20ste én 21ste eeuw wat sommige mensen toch in vredesnaam allemaal staan te doen bij de pinautomaat.  
Bron:

Deel deze foto via

Hierboven zie je optie 1 die ik heb bedacht in de tijd dat ik achter mensen stond die aan het pinnen waren. Na het invoeren van de pincode verschijnt er bij deze lucky bastards op het schermpje een Tetrisveld, of voor mijn part PacMan, Pong, Prince of Persia of een oude game die niet met een p begint, en kunnen ze lekker gaan gamen. 

Optie 2 is dat halverwege het intoetsen van de pincode, bijvoorbeeld 37, deze mensen een minuut of vijf nemen om eens even goed over het getal 37 na te denken. Mental picture van Graaf Tel erbij en wegdromen maar. 

Optie 3 is - en dat moeten we ook echt niet uitsluiten, mensen! - dat ze in de binnenzak van hun jas een zakje gummiberen bewaren, die heel sneaky tevoorschijn halen, gummibeer per gummibeer uitstallen op het deskje van de pinautomaat voor hen en daarmee een soort poppenspel gaan spelen - jaja dit soort dingen haal je je allemaal in je hoofd als je op zo'n jodocus staat te wachten; zolang duurt het. 

Het wrange is, en dat beseft de langpinner vermoedelijk maar al te goed, dat we er nooit achter gaan komen welke van de drie opties (één van deze drie is het wel; daar ben ik wel over uit inmiddels) de ware reden is van het langer met geld pinnen bezig zijn dan dat de gemiddelde mens een stuk draadjesvlees laat garen. Want even over de schouders meekijken van iemand die bij een pinautomaat staat, is helaas nog niet echt sociaal geaccepteerd. Dus het zal wel altijd een raadsel blijven wat de langpinner allemaal uitvreet als hij vijftig euro uit de muur haalt in de tijd dat normale mensen ook al het geld in het geldpakhuis van Oom Dagobert zou kunnen drukken, pinnen én uitgeven.   

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel