Wat ziet iedereen toch in Glennis Grace? Ze klinkt als een opgevoerde zeehond

Dat vibratóóóóóhóóóógedóóóóéééeééhóóóóóóóóééééééhhh, ik kan het niet meer aanhóóóóóóórééééhééééénnnnnnnn.

Wat ziet iedereen toch in Glennis Grace? Ze klinkt als een opgevoerde zeehond

Deel dit artikel op

Het is deze dagen Glennis voor en Glennis na. Glenda Hulita Elisabeth Batta, een professionele zangeres uit Nederland die we beter kennen onder haar artiestennaam Glennis Grace, doet namelijk mee aan een Amerikaanse talentenjacht. Ze staat bijna in de finale (of misschien staat ze al wel in de finale als je dit leest). En dat vinden we in Nederland maar wat leuk - je moet wat als je voetbalelftal niet meer meedoet aan WK's...

Met 'we' bedoel ik dan even de meerderheid van het Nederlandse volk, denk ik. Want Glennis kan geen noot zingen of het staat wel ergens op een internetsite. De mensen vinden het fantastisch. De NOS besteedt er zelfs aandacht aan, tussen de oorlogen, dividendbelastingen en omstreden VVD'ers door. Met 'we' bedoel ik nadrukkelijk niet mezelf. Ik haat Glennis Grace. Of ja, het geluid dat uit haar strot komt. Misschien was ik wel groot fan van haar geweest als ze mimespelers was geweest. We zullen het jammer genoeg nooit weten. 

Om even te illustreren hoe zeer ik het stemgeluid van Glennis Grace haat hier een paar dingen waar ik liever naar luister dan een zingende Glennis Grace: een jankend kind dat met z'n jonge nageltjes over een schoolbord gaat, een bouwvakker die om zes uur 's ochtends met een drilboor tekeergaat en daarbij 'Schnappi das Kleine Krokodil' zingt, zes Peruanen die op hun panfluit een draaiorgel proberen te overstemmen en het liedje 'Verleden Tijd' van Frenna en Lil Kleine. Als ik het stemgeluid van Glennis Grace in een gifje zou moeten vatten, dan was het deze: 

Tekst gaat door onder deze hysterische volwassenachtige baby
Bron:

Deel dit GIFje via

Je hebt het misschien door; ik vind niet dat Glennis Grace per se heel mooi kan zingen. Of dat schrijf ik eigenlijk verkeerd op, want misschien kán ze het wel, maar ze dóét het niet - haar stem is wel zuiver enzo, daar ligt het niet aan. 

Ik hou van mensen die ingetogen zingen. Gewoon een liedje zingen, zeg maar. Glennis Grace doet dat niet. Die zingt alsof het voortbestaan van de aarde afhankelijk is van de volgende noot die van haar stembanden trillen. En dan klink je dus als een opgevoerde zeehond. Er komt geen einde áááááááhááááán die nóóóóóóóóóóhóóóóóóóótéééééééénnnnn. Dus Amerika, lekker stemmen op Glennis, dan ben ik van haar áááááááááhááááááf.  

P.S. Wie het aantal accent aigu's in dit artikel goed raadt, wint een meet & grééééééééééhéééééééééétttt met Glennis Grace. 

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel