VIDEO | De cover van Abels Onderweg is slechter dan hoe jij het dronken meeblèrt

Het heet ook niet meer 'Onderweg', maar 'Verleden tijd'. Helaas is het in het heden...

VIDEO | De cover van Abels Onderweg is slechter dan hoe jij het dronken meeblèrt

Deel dit artikel op

In 2000 was daar opeens een Brabants mannetje dat met z'n band de hitlijsten bestormde, zoals dat toen nog heette. Best een apart nummer met dito zangstem, maar we zongen en zingen het allemaal mee in de kroeg. Zelfs als je in 2000 nog niet de kroegleeftijd had, ken je het vermoedelijk wel: Abel met Onderweg. Clippie met Birgit Schuurman erin, huilende straten, blauw verlichte treinen, lekker dansen met illusies, prima. 

Nu is het achttien jaar later en dacht Lil Kleine: hé man, ik wil ook weleens niet de meest talentloze in een samenwerking zijn. Dus vroeg hij ene Frenna om Onderweg van Abel af te stoffen (ik ken deze Frenna niet, maar zit ook niet zo in de talentloze rappersscene). Ken je Frenna ook niet: hij klinkt een beetje als Franny uit de comedy The Nanny, die op haar beurt weer klinkt als een luchtalarm op helium. 

Deze Frenna hebben ze een cocktail van tranquillizers en tequila gegeven en tadaa: daar is de nieuwe versie van Onderweg van Abel, dat plotseling Verleden Tijd heet. Nog even door de autotunemachine en het klinkt allemaal echt nog veel verschrikkelijker dan hoe jij het dronken in de kroeg meeblèrt. 

Om het af te maken voegde het duo nog enkele pareltjes toe aan de tekst. Omdat je ze amper kunt verstaan vanwege die cocktail van trainquillizers en tequila en de autotune hier nog even een bloemlezing: De straten lijken te huilen/M'n bitches maken geluiden, Ik heb de trauma/Ik hecht niet meer ik wil spatie en Ik zag jou als m'n wifey, maar jij deed niet als m'n wifey

Nou, nog een clipje met YouTuber Anna Nooshin erin en en je wil zelf ook een cocktail van tranquillizer en tequila. Luister en kijk maar als je durft.  O ja, het zal je uiteraard niet verbazen dat dit wanproduct alle records op Spotify heeft verbroken - altijd streamrecords bij Lil Kleine en z'n vrieden; zitten ze het zelf nonstop te streamen ofzo, dat moet toch bijna wel?    

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel