Er bestaan dus slaapzakken die je ook als (ochtend)jas kunt gebruiken

De wereld is gek geworden, deel 143.693.

Er bestaan dus slaapzakken die je ook als (ochtend)jas kunt gebruiken

Deel dit artikel op

Ergens tijdens een Zweedse - het ding heet Vaude Gamplüt 800 SYN en dat klinkt me wel heel Zweeds in de oren - slaapzakbrainstormsessie in een kantoortje met allemaal slaapzakflipboards enzo opperde iemand: "zeg, wåt åls we nü eens een slååpzåk op de mårkt brëngen die je öök kunt gebruiken als jås?" De andere aanwezigen zeiden toen niet: "bën je knäckergëk gewörden, Gustav?!", maar zeiden, om onverklaarbare redenen: "JÅ, göt idee, Gustav! Gåån we döen!

En aldus kwam ik op de website van Bever in mijn zoektocht naar een slaapzak na een poosje slaapzakken scrollen de Vaude Gamplüt 800 SYN tegen. Nadat ik was uitgelachen en de thee die tijdens dat lachen al proestend uit m'n mond was gesproeid weer had opgeruimd, vroeg ik me af of er echt mensen zijn die van de zomer wakker werden in hun tentje, zich eens uitrekten en vervolgens hun Vaude Gamplüt 800 SYN daarna als een ware Optimus Prime op zo'n manier ritsten dat-ie in een jas transformeerde. 

Ik zag het nog niet echt voor me: even rustig in een campingstoeltje zitten in je slaapzakjas om vervolgens doodleuk een baguette te gaan halen bij het campingwinkeltje. Ding verticaal in je slaapzakjas stoppen en dan weer terug naar de tent, daarbij de overige kampeerders vrolijk groetend, alsof je niet in je slaapzak rondloopt. Nee, ik heb echt moeite me dat voor te stellen. Maar het gebeurt, anders was dat ding niet op de markt. 

En dan gebeurt dit ook: er zijn mensen die lekker zitten te chillen in Vaude Gamplüt 800 SYN en dan, na een kopje koffie, opeens aandrang voelen. De grote boodschap. De tent in, nog steeds in de Vaude Gamplüt 800 SYN, dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken, toiletpapier pakken en met de rol onder de arm aan de walk of shame over de camping beginnen. En dat is dan deze keer niet eens vanwege de rol toiletpapier, maar vanwege de Vaude Gamplüt 800 SYN, slaapzakjas. 

Even later zit zo'n slaapzakjasbezitter dan te schijten. Met die slaapzakjas nog half aan ofzo. Of gaat ie dan opeens helemaal uit? Weet ik veel hoe schijten met een slaapzakjas aan werkt. Ik wil het ook niet eens weten. Bahbahbah! Verdwijn uit m'n hoofd, 
Vaude Gamplüt 800 SYN, malle slaapzakjas! 

P.S. In de afbeelding hebben wij niet het hoofd van het rechter slaapzakjasmodel geknipt. Zo staat-ie op de site van Bever. Op zich wel logisch dat je onherkenbaar wil blijven met zo'n ding aan...
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel