Bewezen: sarcastische mensen zijn slimmer

Logisch natuurlijk, maar er is dus ook wetenschappelijk bewijs voor.

Bewezen: sarcastische mensen zijn slimmer

Deel dit artikel op

Als je dit leest ben je waarschijnlijk behoorlijk sarcastisch en denk je dus misschien wel: ach welja, ze hebben bij Upcoming weer zo'n onderzoekje opgesnord waaruit blijkt dat een bepaalde groep mensen intelligenter is dan een andere groep, zodat er op Facebook allemaal mensen getagd worden en zij clicks hebben.  
Bron:

Deel dit GIFje via

Nou, inderdaad, sarcastic mister know-it-all. Dat is natuurlijk wel een beetje waar. Maar wat ook waar is, is dat sarcastisch mensen dus echt intelligenter zijn. Want, en dit geloof je nooit, er is dus een onderzoek waar dat uit blijkt! 

Nou ja, wie had dat gedacht! 
Bron:

Deel dit GIFje via

In het onderzoek staat - want laten we eerlijk zijn: op dat linkje ga je waarschijnlijk toch niet klikken - onder andere dat sarcasten zo slim zijn omdat het ingewikkelder is om sarcastisch te reageren op een vraag of opmerking van iemand dan dat je - heel saai ook - normaal antwoord geeft. Je bent als het ware steeds bezig je hersenen te trainen. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Daarbij staan sarcastische mensen meer open voor ideeën, en laat je vrijer denken, hetgeen weer leidt tot meer creativiteit in je hersenpan, en creatief denken = intelligenter. 
Bron:

Deel dit GIFje via

En tenslotte kunnen sarcasten ook nog beter abstract denken, omdat ze beter in staat zijn van iets vaags tot iets concreets te komen.  En zoals de onderzoekers stellen, dat is wat de mensheid onderscheidt van dieren. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Dus bovenstaand gifje is van toepassing op alle mensen die jouw sarcasme niet begrijpen of niet snappen - of die klagen dat je altijd weer zo sarcastisch moet zijn. 

O ja, dat zeggen de onderzoekers van Harvard nog wel: om echt wat aan de sarcast te hebben op werk of in studiegroepjes is het belangrijk dat mensen hem of haar goed begrijpen. Dus beter jullie best doen, niet-sarcasten!  
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel