Ambtenaren van Nederland, in Spanje woont jullie grote voorbeeld!

Lees dit inspirerende verhaal...

Ambtenaren van Nederland, in Spanje woont jullie grote voorbeeld!

Deel dit artikel op

Oké, wat krijg je als je twee clichés bij elkaar optelt? In dit geval een fantastisch verhaal. Cliché 1: Spanjaarden liggen de hele dag in hun hangmat siësta te houden. Cliché 2: ambtenaren voeren geen reet uit. Het fantastische verhaal: een Spaanse ambtenaar verscheen tien (10!) jaar lang niet op z'n werk. Dan heb je dus echt geen hondenbaan (voor jezelf gecreëerd...) 
Bron:

Deel dit GIFje via

Carles Recio meldde zich iedere ochtend keurig achter z'n bureautje op het gemeentehuis van Valencia. Maar in plaats van op z'n Debiteuren, Crediteuren als een ware Edgar, Jos of Storm de hele dag te gaan stiften of iets met multomappen te doen, maakte hij na het inloggen met z'n vingerafdruk rechtsomkeert. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Ja, jack in the box dus voor Carles. Maar wat ging Carles dan doen als-ie z'n boeltje weer had gepakt 's ochtends vroeg? Daadwerkelijk een beetje chillen in z'n hangmat? Series kijken? Zuipen? Allemaal prachtige alternatieven natuurlijk. Maar nee, Carles baatte een bordeel uit en maakte erotische tekeningen. Een p.i.m.p-ambtenaar dus. 
Bron:

Deel dit GIFje via

Veel respect voor Carles! Maar helaas geen happy end, want aan al het moois komt een eind. Acht jaar nadat Carles parttime pimp (of ja, eigenlijk fulltime dus) werd, trokken collega's aan de bel. Er ging nog eens anderhalf jaar overheen voordat de gemeente Valencia z'n ontslag in gang zette en nu heeft de rechter dat ontslag goedgekeurd. 

O ja, Carles is het er niet mee eens. Naar eigen zeggen heeft hij al die tijd keihard gewerkt vanuit huis. Probleempje voor die bewering is dat hij al zes jaar niet heeft ingelogd in het systeem...

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel