The Passion in Paint: het was weer een dolle boel met Jezus gisteren...

Het ging ging gisteren eens over een andere JC bij de Arena. Alle reden voor een Paintanalyse van het 'spektakel'.

The Passion in Paint: het was weer een dolle boel met Jezus gisteren...

Deel dit artikel op

The Passion moest dit jaar stoer en urban worden, aldus iemand van de EO, maar waar je ook keek: geen Jezus in baggy broek met volgetatoeëerde armen en diverse ringen door diverse lichaamsdelen die rappend over z'n bitch Maria Magdalena door de Bijlmer yo'de met z'n posse. Nee, meneer (ene Tommie Christiaan) liep er zoals elk jaar weer bij als een etalagepop van de WE. De ideale schoonzoon. Petrus (Brainpower) verzorgde het urban gedeelte. Hij droeg een pet. 

Deel deze foto via

Een andere gemiste kans was het gebrek aan die andere JC. Organiseer je zo'n gedoetje bij de Arena - die eigenlijk allang officieel de Johan Cruijff Arena had moeten heten - en dan laat je Johan Cruijff helemaal links liggen. Terwijl onze eigen JC vanuit de hemel de boel vast goed had kunnen duiden. Zoiets: 

Deel deze foto via

Dan het verhaal zelf. Jezus moest helemaal vanuit Amsterdam Noord naar de Bijlmer komen. Over het IJ dus. Een leuk wandelingetje voor Jezus Christus, zou je denken. Eindelijk echt spektakel, in plaats van wéér een nummer van Bløf dat zo multi-interpretabel is dat je het zo kan loslaten op het Paasverhaal in een ander arrangementje. Maar nee, geen special effects. Geen wonder. Hij vertikte het om over het water te lopen. Die lafbek nam het pontje met z'n discipelen!

Aan de overkant aangekomen bleek ook Bert van Leeuwen weer een rol te hebben in The Passion - een comeback nadat hij een paar jaar geleden al eens een hele uitzending lang ontzettend geil in de camera keek. Ditmaal liep Bert mee in de processie. Nou, lang verhaal kort: het was weer hartstikke spannend of Bert ervoor kon zorgen dat Jezus en Judas allebei in de witte limo stapten om het goed te maken en samen een hapje te gaan eten tijdens het Laatste Avondmaal. CLIFFHANGER!

Deel deze foto via

Ondertussen werden er weer allemaal liedjes gezongen, waar ik er in eerste instantie precies nul van bleek te kennen. En ook allemaal van dat melodramatische gedoe. Kom op man, we zitten al naar een twee uur durende kruisiging te kijken, zorg dan voor een beetje sfeer! Hup, verander Arie Ribbens' 'Bij Hoevelaken linksaf' in 'Bij Golgotha linksaf' en ga in polonaise richting Pilatus! (Arie is bovendien heel urban...) 
Bron:

Deel deze foto via

Nou, zijn we weer terug bij het verhaal - want eerlijk is eerlijk, die liedjes hebben er eigenlijk geen reet mee te maken. Het was Bert niet gelukt om Judas in de limo te krijgen, want die lul verried Jezus weer. Stond-ie weer in z'n IS-pakkie (toegegeven, die koop je niet bij de WE) op het podium bij Pilatus. Ditmaal gespeeld door Arjen Ederveen, die we beter kennen als Theo van Thea. Die met die enorme voortanden dus.

Gemiste kans III, want dit was de ideale gelegenheid om de Paashaas het Paasverhaal in te moffelen: Ederveen als Theo met paashaaspak aan op het podium, Jezus eieren laten zoeken en 'm dan, omdat-ie ze niet kan vinden, aan dat kruis hangen. Einde. Maar nee, het werd letterlijk - Zwart Wit van Frank Boeijen doen ze ieder jaar - weer hetzelfde liedje. Emotioneel gedoe. Jezus ergens in de hoogte nog even wat zingen en klaar. Saai hoor!   

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel