Column | Vrijdagmiddagborrelrevolutie! Bier drink je niet achter een bureau

Jongens, die vrijdagmiddagborrel moet anders! Lees maar even...

Column | Vrijdagmiddagborrelrevolutie! Bier drink je niet achter een bureau

Deel dit artikel op

Ik wil het met jullie even hebben over de welbekende vrijdagmiddagborrel. Of de vrimibo, zoals-ie met een lelijk woord heet. Maar eigenlijk verdient de invulling die wij geven aan het an sich schitterende concept van bier (of andere alcohol) drinken op de vrijdagmiddag ook niet beter.

Waaaaat?!, hoor ik jullie denken. Rustig maar, mensen. Ik besef, dit schreeuwt om uitleg. Komt-ie. In veruit de meeste gevallen – prijs je gelukkig als het bij jou op ’t werk heel anders gaat – werpt de grootste alcoholist bij jou op kantoor iets na vieren (hij heeft dan al een half uur zwetend af zitten tellen, kijkend op het klokje van z’n computer) de vraag op: ,,Biertje, iemand?’’

Nou, dan komt het biertje dus van stal en gaat iedereen dat achter z’n bureau, onder sfeervol tl-licht, naar binnen klokken, terwijl ondertussen nog even de laatste hand wordt gelegd aan iets quasi-ingewikkelds in een Excelsheet – of er gebeurt iets anders achter de computer; weet ik veel wat voor werk jullie hebben…

Deze tirade tegen drinken achter je bureau gaat verder onder deze sfeerloze foto

Bron:

Deel deze foto via

Alleen in Nederland heet zoiets een borrel. Het is het 9 tot 5-equivalent van een kringverjaardag. Het ontbreekt er nog maar aan dat Saskia van sales ’s ochtends een Tupperware-bakje met boterhamworstaugurken mee van huis neemt op vrijdag. Nederland op z’n smalst. Johannes Calvijn kijkt glimlachend toe vanuit z’n graf; André Hazes en Herman Brood draaien zich nog eens om.    

Kom op jongens, wees eens creatief en verzin Het Grote Excel Drankspel – dat rijmt nota bene, succes verzekerd. Of schroef er een paar van die TL-buizen uit en ga er voor mijn part bitterballen mee overslaan – ja, bitterballen, die horen er natuurlijk bij op een echte vrimibo; je regelt het maar!

Of je gaat natuurlijk lekker zo door, maar bezoedel het woord ‘borrel’ niet langer met dat sneue gedoe achter je bureau. Vrimibegrafenis is dan een betere term. Bier drink je niet achter een bureau, zo simpel is het. Vrijdagmiddagborrelrevolutie! Of, met een lelijk woord: vrimiborevo. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel