Column | Alle mensen die liever Kuijt zagen voetballen dan Van Persie: het land uit!

Naar Dirkkuijtistan met dat volk...

Column | Alle mensen die liever Kuijt zagen voetballen dan Van Persie: het land uit!

Deel dit artikel op

Ik zie mezelf graag als een heel tolerante jongen. Als de NS-omroeper ‘reizigers’ zegt in plaats van ‘dames en heren’, dan kijk ik nog ’s uit het raam naar een koe en ontsteek ik niet in blinde woede. Laatst heb ik op straat een vluchteling gedag gezegd. Ik schijt uit empathie met transgenders eens in de zoveel tijd een damestoilet er helemaal onder.

Maar toch is er één groep die al mijn tolerante vezels met een sierlijk boogballetje over de grens zou willen schoppen. Paspoort innemen en het land uit! Ik heb het natuurlijk over de groep mensen in Nederland die Dirk Kuijt liever zien voetballen dan Robin van Persie. Dat die groep mensen er is, werd me duidelijk toen de geruchten over de komst van Robin van Persie naar Feyenoord (hoera!) steeds hardnekkiger werden. Allerlei lullen, bekend of gewoon een jan-met-de-pet, zeiden op sites en in filmpjes dingen als: “ja, leuk hoor, maar het is natuurlijk geen Dirk Kuijt”.  

Tekst gaat verder onder deze boeiende tekstballonnetjesdialoog.

Bron:

Deel deze foto via

Nee gelukkig niet zeg. Twee Dirken Kuijt. De horror! Kijk, Dirkie mag dan een marathon kunnen lopen in de tijd dat Van Persie in de lucht hing bij z’n fenomenale zweefduik tegen Spanje op het WK van 2014, maar feit is ook dat als hij zo’n zweefduik zou proberen de bal zes meter over zou gaan, als-ie ‘m al zou raken. Van Persie heeft meer talent in één van z’n neushaartjes dan Dirk Kuijt in die hele met veel te veel gel ingesmeerde kop van ‘m.  

En dan zijn er ook nog de mensen die zeggen: “Ja, maar Dirk Kuijt is zo lekker gewoon gebleven en staat de pers altijd goed te woord en Van Persie is een arrogante klootzak.” Nou, dat zie ik ook anders. Kuijt braakt namelijk altijd dezelfde verschrikkelijke clichés uit. Op het veld een Duracell-konijn, maar na afloop van wedstrijden was het niet veel anders: “Teamprestatie, hard werken, alles geven voor het legioen blablabla kotskotskots.”

Robin van Persie stond en staat misschien soms wat nukkig en chagrijnig de pers te woord (wat zou jij doen als Joep Schreuder tegenover je stond?!), maar dat is dan omdat hij zich nukkig en chagrijnig voelt. Er zijn bovendien ook genoeg filmpjes van Van Persie te vinden waarin hij met een brede glimlach staat te dollen met de interviewer van dienst. Hij is, kortom, net een mens. Soms chagrijnig, soms vrolijk. Maar altijd met een linkerbeen dat je doet likkebaarden.

Daar kunnen geen 100.000 Duracell-konijnen die de ideale schoonzoon uithangen tegenop.  Wie dat niet wil inzien, verdient een enkeltje naar Dirkkuijtistan en heeft in Nederland, het land dat totaalvoetbal uitvond, niks te zoeken! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel