Column | De aambeiendeurknoppen in de nieuwe intercity's van de NS

Jongens, aambeiendeurknoppen bij de NS. Lees en huiver...

Column | De aambeiendeurknoppen in de nieuwe intercity's van de NS

Deel dit artikel op

Gisteren had ik het genoegen om in een nieuwe intercity van de NS te mogen reizen – jeweetwel, die treinen die ze nog niet hadden besteld toen ze de oude al wel hadden afgedankt. En eerlijk is eerlijk: het zijn formidabele treinen. Er zijn zelfs coupés die beschikken over een soort loungebank waar je het liefst van Groningen tot Vlissingen in zou Netflixen.

Om in de coupés van de nieuwe intercity’s van de NS te komen, moet je door een deur. Tot zover niks nieuws. Deuren zijn al jaren, misschien zelfs wel eeuwen, hét middel om een entree te maken van heb ik jou daar. Bij treinen is dat niet anders. Je zwiept het ding open en daar ben je dan; in de vaak overvolle naar een mix van mandarijnen en Red Bull riekende ruimte die in de volksmond ook wel een coupé heet. Niks nieuws onder de zon.   

De nieuwigheid zit ‘m in de deurknoppen, bij de nieuwe intercity’s van de NS. Die lijken namelijk op aambeien, bedacht ik me gisterochtend toen ik opeens met zo’n gezwel in m’n handen stond – en daarna uiteraard weer heel snel losliet. Maar gekke Zwoebe, weet je wel heel zeker dat de deurknoppen in de nieuwe intercity’s van de NS op aambeien lijken?, hoor ik jullie denken.

Ja hoor, dat weet ik echt heel erg zeker, lieve lezertjes. Als stukjesschrijver ga je namelijk niet over één nacht ijs en daarom typte ik vrij kort nadat ik uit de trein was gestapt – weer door via die aambeiendeurknop de deur open te zwiepen – in het googlebalkje op mijn laptop ‘aambeien’. Na een halve werkdag twijfelen trok ik uiteindelijk de stoute schoenen aan en ik drukte ik op afbeeldingen. Met m’n handen voor m’n ogen moest ik, tussen m’n vingers doorkijkend, constateren dat ik het absoluut bij het rechte eind had: de deurknoppen in de nieuwe intercity’s van de NS lijken op aambeien. 

Tekst gaat verder onder de aambeideurknop.   

Bron:

Deel deze foto via

Nu we dat geconstateerd hebben – en ik neem even aan dat jullie me op mijn woord geloven; al staat zelf ook even googelen je natuurlijk vrij… - zijn er nog maar twee vragen die beantwoord moet worden. 1: waarom lijken de deurknoppen in de nieuwe intercity’s van de NS op aambeien?

Nou, ik heb daar wel een theorietje over. De WiFi in de desbetreffende nieuwe intercity van de NS waarin ik zat, deed het namelijk verrassend goed. Normaal is het toch vooral aanmelden en dan vloeken vanwege een traagheid waar een omaatje in de rij bij de supermarkt niet tegenop kan. Maar deze keer meldde ik me aan en had ik bij wijze van spreken afbeeldingen van aambeien kunnen googelen. Ik denk dus dat die op aambeien gelijkende deurknop in de nieuwe intercity van de NS een of ander gemuteerd supermodem is. Opgelost!

Komen we bij vraag 2, en die heeft meer betrekking op m’n eigen zieke geest: waarom schrijf ik in vredesnaam een column over op aambeien gelijkende deurknoppen in de nieuwe intercity’s van de NS? Wat is er mis met me? Tsja, geen idee. Maar ik denk dat ik er op de een of andere manier een satanisch genoegen in schep als jullie de eerstvolgende keer dat je een trein binnenstapt aan aambeien denken. Daar word ik voor behandeld.     

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel