Thierry, nu ben je écht te ver gegaan! Van onze Gerrit Hiemstra blijf je af

Ophef over een tweetje van Thierry. Hoog tijd voor een ode aan de Chuck Norris onder de weermannen.

Thierry, nu ben je écht te ver gegaan! Van onze Gerrit Hiemstra blijf je af

Deel dit artikel op

Het gebeurde gisteren om 23.36 Nederlandse tijd (Thierry zat zelf waarschijnlijk ergens in een vliegtuig boven de volgens hem allesbehalve smeltende Noordpool, waar hij de Nederlandse militairen bedankte voor hun inzet tegen terroristische ijsbeerpinguïns oid). Thierry Baudet meldde via een (inmiddels verwijderd, maar uiteraard door o.a. Jan Postma gescreenshot) tweetquoteje dat hij NOS-weerman Gerrit Hiemstra zou willen ontslaan.     
Bron:

Deel deze foto via

Thierry was het niet eens met de bewering van Gerrit Hiemstra (alleen maar een wetenschappelijk opgeleide meteoroloog, dus wat kan hij ervan weten?) dat Thierry uit z'n nek kletste over klimaatverandering. Hetgeen Thierry van z'n piano deed afstijgen om zich eens met het personeelsbeleid van de NOS te gaan bemoeien. Kun je nog zo hoog in de peilingen staan, Thierry, maar van nationale weerman Gerrit Hiemstra blijf je af! Gerrit is cool, en wel hierom: 

1 Gerrit staat niet als een debiel op een of andere camping te bazelen

Gerrit staat niet als een debiel op een of andere camping te bazelen
Gerrit staat niet als een debiel op een of andere camping te bazelen
Bron:

Deel dit GIFje via

Gerrit laat het weer in z'n waarde. Hij heeft geen dorpsbingo in Oosterkutteveen nodig om ons bij te praten over het weer. Een greenscreen, een pak en die prachtige golvende rode lokken, dat is voor Gerrit genoeg om het weer te voorspellen. Hij doet het helemaal op eigen kracht.     

2 Gerrit vormt samen met Gerri de gouden Ger-tandem bij de NOS

Gerrit vormt samen met Gerri de gouden Ger-tandem bij de NOS
Bron:

Deel deze foto via

Gerrit Hiemstra voorspelt de storm of sneeuw en die andere NOS-held, Gerri Eickhof, gaat er met z'n bontmuts op, instaan. Een gouden duo, dat je nooit uit elkaar moet halen. Zonder Gerrit geen Gerri, en ook andersom natuurlijk. Veel beter dan het ietwat clowneske duo Thierry en Hiddema (Hiddema is advocaat en Thierry zit vol kattekwaad).    

3 Gerrit heeft een natuurlijk charisma waar niks tegenop kan

Gerrit heeft een natuurlijk charisma waar niks tegenop kan
Bron:

Deel deze foto via

Dames, jullie kunnen het ontkennen, maar we weten allemaal dat Gerrit voor een regenbui in jullie broekje zorgt. Kijk dan hoe bovenstaande dame naar Gerrit kijkt. Pure bewondering, en terecht! 

4 En Gerrit heeft al helemaal niet zo'n aanstellerige piano nodig

En Gerrit heeft al helemaal niet zo'n aanstellerige piano nodig
Bron:

Deel deze foto via

En die bril eigenlijk ook niet - maar Jezus, wat staat het 'm goed! Gerrit is gewoon Gerrit. Geen over de piano gevallen Latijnbrabbelaar. Wolken. Zon. Regen. Sneeuw. Dat is Gerrit.  

5 Gerrit is eigenlijk de Chuck Norris onder de weermannen

Gerrit is eigenlijk de Chuck Norris onder de weermannen
Bron:

Deel deze foto via

Allebei gingers, kan geen toeval zijn toch? Bovendien zijn er ook een paar feitjes waarin Gerrit grote overeenkomsten met Chuck Norris vertoont:

- Gerrit Hiemstra heeft ooit het kwik in een thermometer doen stijgen naar 100 graden Celsius door er alleen maar even naar te knipogen.
- Gerrit Hiemstra liep een keer door het oog van een orkaan. Orkaan blind. 
- Gerrit Hiemstra heeft de zon verslagen in een staarwedstrijdje. 
- Gerrit Hiemstra kan een sneeuwpop bouwen van regen.
 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel