Column | De droevige drol-emoji komt er niet en dat is volstrekt logisch

'Het leven van een drol, het is De Efteling en Duinrell ineen.'

Column | De droevige drol-emoji komt er niet en dat is volstrekt logisch

Deel dit artikel op

Heftig nieuws uit emojiland: er komt voorlopig geen emoji van een droevige drol. Het bedrijf Unicode Consortium, dat blijkbaar over emoji gaat, heeft, zoals nu.nl het zo mooi omschrijft, ‘de droevige hoop poep uit een voorstel voor een nieuwe set emoji teruggetrokken’ – in een verdere zoektocht naar synoniemen rept nu.nl even verderop in het artikel overigens nog van ‘het verdrietige uitwerpsel’, ook heel mooi gevonden hoor!

Ik snap het wel, dat die droevige hoop poep er niet komt. Het slaat namelijk helemaal nergens op, zo’n droevige drol. Want waarom zou je als hoop poep droevig zijn? Als ik een hoop poep was, zou ik m’n lol niet op kunnen. Het moet een prachtig bestaan zijn. De levenscyclus van de drol is er eentje waar menig mens jaloers op zal zijn, met name pretparkliefhebbers.

Tekst gaat door onder de allesbehalve droevige drol. 

Bron:

Deel deze foto via

Ga maar na, als versgevormde drol beland je vanuit de maag eerst in twee darmstelsels die al kronkelend door je buik ruim acht meter lang zijn. Een beetje drol gaat op weg naar de anus ruim honderd over de kop. Daar kan geen achtbaan tegenop. Nou, daarna wordt de drol door een gaatje geperst – de eerder gememoreerde anus – en daar komen meer G-krachten bij kijken dan de Baron en de Python bij elkaar. Hoppa, nog even een doldrieste vrije val vanuit de anus en de drol ligt in de wc-pot.  

Maar daarmee is het feest nog zeker niet ten einde. We zijn eigenlijk pas halverwege. Bij het doorspoelen komt de drol namelijk in een stroomversnelling terecht waar je u tegen zegt. In een wildwaterbaan die z’n weerga niet kent, slingert de drol door het riool richting zee, om daar heerlijk van een dagje aan het strand te kunnen genieten van z’n oude dag. Het leven van een drol, het is De Efteling en Duinrell ineen.

Het is dus niet meer dan logisch om ‘m als vrolijk lachebekje af te beelden in plaats van als verdrietig uitwerpsel, droevige hoop poep of hoe je een treurende bolus ook maar noemt.  

 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel