Column | Sinterklaas wil ook wel 's wat aandacht, verdomme!

"Iets met de staf die op een dorpsplein rectaal bij de Sint naar binnen wordt geschoven mag ook."

Column | Sinterklaas wil ook wel 's wat aandacht, verdomme!

Deel dit artikel op

5 december, Chris Rea is al in z’n auto gestapt voor z’n jaarlijkse ritje naar huis en bij Sky Radio staat de producer in de coulissen al warm te draaien om z’n penis te laten zien aan Mariah Carey – of zijn ze zelfs alweer begonnen met het draaien van kerstmuziek? Het is kortom hoog tijd voor wat Sinterklaasreflectie. 

Dit Sinterklaasseizoen draaide het wederom allemaal om z’n zwarte of geroetveegde vriend. Je kon het woord zwartepietendiscussie niet uitspreken of er had wel weer iemand een snelweg geblokkeerd, een huis dichtgelijmd of een bestand uitgeroepen. Nul komma nul aandacht voor de Goedheiligman zelf. En als ik Sinterklaas zou zijn, dan was ik daar wel een beetje klaar mee. 

Het is toch zijn feest? Zijn verjaardag? En het is ook niet zo dat er geen reden voor is om eens gezellig een paar jaar over de figuur van Sinterklaas te discussiëren. De man is nota bene een oude bisschop - je weet wel, van die kerk waar je als jong mannetje onveiliger bent dan in het clubhuis van Pedofielenvereniging Het Leuke Leutertje – en laat jonge kindertjes bij ‘m op schoot zitten. Dat schreeuwt toch om een landelijke, breed uitgemeten discussie?

Tekst gaat verder onder de boze Sinterklaas. 
Bron:

Deel deze foto via

Een Sinterklaasdiscussie dus. En wat mij betreft mag die ook nog wel wat feller gevoerd worden dan de zwartepietendiscussie. Want al met al is dat na zes jaar lullen toch een beetje een laf gebeuren geworden. Een snelweg blokkeren? Volgend jaar moet een tegenstander van de figuur van Sinterklaas, die behalve een viespeuk natuurlijk het levende bewijs van mannelijk superioriteitsdenken is, op z’n minst de baard van de Goedheiligman in de hens zetten.

Iets met de staf die op een dorpsplein rectaal bij de plaatselijke Sint naar binnen wordt geschoven mag ook. Maar er moet iets gebeuren. Geef Sint de aandacht waar hij recht op heeft! Nu is het toch een beetje alsof de Fred Grim van het feest de aandacht van Guus Hiddink of Danny Blind afpakt. Of om het in een metafoor te gieten die niet-voetballiefhebbers misschien meer aanspreekt: alsof Barbie opeens het podium opkomt, terwijl je op het verjaardagsfeestje van Beyoncé bent – sorry Pieten, voor deze vergelijking met Barbie.    

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel