Column | Het is hoog tijd knuffeldieren te betrekken in de #metoo-discussie

"Je knuffel zag er na verloop van tijd uit als een door zestien bussen overreden crackhoer met moeilijke huid."

Column | Het is hoog tijd knuffeldieren te betrekken in de #metoo-discussie

Deel dit artikel op

De NS heeft deze week uitgeroepen tot De Week van de Verloren Knuffel. Dit houdt in dat ze op hun sociale kanalen, tussen de seinstoringen en zelfmoordpogingen door, af en toe een foto van een knuffel posten die z’n baasje kwijt is. Schattige foto’s van Konijn Flapje, Erica de Eenhoorn en Witje, een wat vreemd voorovergebogen ijsbeer, passeerden al de revue – blijkbaar zijn ze bij de NS wel achter de namen van die knuffels gekomen, maar is het identificeren van het baasje een te lastige opgave? 

Hartstikke goed zou je zeggen. Niets mooiers dan een knuffel en een kind die weer herenigd worden. Daar kan zelfs Robert ten Brink met z’n All You Need Is Love nog een puntje aan zuigen. 

Nou, ik denk daar toch net even wat anders over. Want wie zegt dat Flapje, Erica de Eenhoorn en Witje de de wat vreemd voorovergebogen ijsbeer terugwillen naar hun baasje? Wie zegt mij dat ze niet stiekem in zo’n veel te klein treinvuilnisbakje gekropen zijn toen ze bijna op de plaats van bestemming van het baasje waren? Het is namelijk geen pretje om een knuffel te zijn.

Denk maar eens terug aan de tijd dat jij nog dagelijks het bed deelde met je Flapje, Witje, of welke naam jij je pluchen slaaf ook maar had gegeven. Wat jij allemaal met dat beestje deed, daarmee vergeleken is een gevangenisstraf in Guantanamo Bay plotseling een gezellige all inclusive-vakantie. Je knuffel zag er na verloop van tijd uit als een door zestien bussen overreden crackhoer met een moeilijke huid. Compleet uitgewoond. Zwaar mishandeld.

Tekst gaat door onder het mishandelde knuffeldier.

Bron:

Deel deze foto via

Het moge duidelijkheid zijn: ook jij bent een #metoo-dader. Jij hebt je machtspositie over je knuffel op schandelijke wijze misbruikt door ‘m overal aan z’n oren mee naar toe te slepen, door je snotneus aan ‘m af te vegen, door bovenop ‘m te liggen, door z’n buik te perforeren zodat z’n ingewanden er langzaam maar zeker uitvielen (sorry nog daarvoor, Ernie…), door z’n ogen eraf te trekken, door ‘m aan z’n armen en benen te trekken zodat-ie gevierendeeld werd, door ‘m in de vla te laten vallen, door ‘m…nou ja, je kunt het zo gek niet bedenken of het is knuffels aangedaan.    

Eigenlijk zegt dit al genoeg: als zo’n knuffel zelfs die waardeloze en veel te drukke treinen van de NS verkiest boven de aanwezigheid in een kleuterkamer, dan weet je dat er écht wat aan de hand is. Knuffeldieren van Nederland, spreek je uit tegen wat die schoften van kleuters je allemaal hebben aangedaan! Het is tijd om deze knuffelbeerput open te trekken! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel