Column | Spruitjes op tafel? Geen chips vanavond? Snelweg blokkeren!

"Je stikt maar in je smerige tyfusspruitjes. Ik ga de snelweg blokkeren!"

Column | Spruitjes op tafel? Geen chips vanavond? Snelweg blokkeren!

Deel dit artikel op

Sinds zaterdag is schmink volgens veel mensen een legitieme reden om een snelweg te blokkeren. Dat vind ik een interessant gegeven, met name voor de kinderen die een deel van de mensen die de snelwegblokkade op de A7 bij Joure toejuichten ongetwijfeld hebben.

Het geeft ze macht. Want als schmink een legitieme reden is om een snelweg te blokkeren, dan ligt de weg open (haha) voor nog veel meer snelwegblokkades. Ik stel me bijvoorbeeld voor dat zich aan de de eettafel van een snelwegblokkeerder-vanwege-schmink-sympathisant de volgende dialoog afspeelt:

Zoon (13 jaar): “Gatverdamme, spruitjes! Ik eet die rommel niet!”

Moeder (ook een bepaalde leeftijd, maar dat doet er niet zoveel toe): “Je eet je bord leeg, Jayden Atze!”

Zoon (nog steeds 13 en hij heet opeens Jayden): “Je stikt maar in je smerige tyfusspruitjes. Ik ben het er niet mee eens dat je die rommel op tafel zet. Ik ga de snelweg blokkeren!”

Moeder (nog steeds dezelfde niet terzake doende leeftijd): “Absoluut niet. Ben je helemaal gek geworden, je gaat toch niet de snelweg blokkeren omdat ik spruitjes op tafel zet?! Je blijft hier, Jayden Atze Tamminga!” (Als iets écht moet, zeggen ouders altijd de tweede naam en achternaam erbij.)

Zoon (nog immer 13, maar nu ook opeens met een tweede naam en achternaam): “Hoezo? Papa ging toch laatst ook de snelweg blokkeren vanwege schmink?”

Moeder (meisjesnaam Renkema): “Ehhh…ja…ehhhh, dat was…ehhh…anders!”

Zoon (geen nieuwe informatie, nog wel steeds 13): “Hahahahahaha.” *stormt het huis uit, richting snelweg.  

(Tekst gaat door onder deze fantastische fotoshop)

Bron:

Deel deze foto via

En dan zijn dit de spruitjes nog maar. Wat te denken als snelwegblokkeerderssympathisanten het kroost een avondje gamen proberen te verbieden? Of ze niet om een bepaalde tijd thuis mogen zijn van het schoolfeest? Of je het je dochter van 15 duidelijk wil maken dat je het niet zo’n verstandig idee vindt als ze met die jongen die ze net kent naar Parijs wil gaan om heroïne te gebruiken? De snelwegblokkade ligt altijd op de loer. Daarom kun je er maar beter tegen zijn als je kinderen hebt.

O ja, en het ging ook nog in tegen bepaalde grondrechten van een democratische rechtstaat enzo…

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel