Ken jij de ergste zin die ooit in het Nederlands is gezongen al?

BLØF en het Koningslied kunnen wel inpakken...

Ken jij de ergste zin die ooit in het Nederlands is gezongen al?

Deel dit artikel op

1 Weet je nog, toen op 19 april in het jaar 2013 na Christus...

Weet je nog, toen op 19 april in het jaar 2013 na Christus...
Weet je nog, toen op 19 april in het jaar 2013 na Christus...
Bron:

Deel dit GIFje via

...de dag die we wisten dat zou komen eindelijk hier was? Je werd nog gewoon wakker, at een bakje stamppot, maar wat er in de loop van de dag gebeurde... Het bleek een soort Dag des Oordeels, een Armageddon, maar dan met woorden. Het was namelijk de dag waarop het Koningslied uitkwam. Een dieptepunt, zowel in de Nederlandse muziekgeschiedenis, als de Nederlandse letterkunde. Erger kan niet, dachten we als onschuldige mensjes in 2013.    

2 Maar nu heeft iemand het gepresteerd die woordendiarree te overtreffen

Maar nu heeft iemand het gepresteerd die woordendiarree te overtreffen
Bron:

Deel deze foto via

Nee, fout! Het is niet eens BLØF. Alhoewel die natuurlijk ook de gekste dingen zingen - over vliegtuigstoelen en miljoenen bijbedoelingen met Spanje als besluit bijvoorbeeld. Maar ere wie ere toekomt: meestal zijn die huis- tuin- en keukenfilosofietjes van BLØF nog wel geschreven in correct Nederlands. Dit in tegenstelling tot De Nieuwe Ergste Zin Die Ooit In Het Nederlands Is Gezongen.   

3 Het gaat om iets uit een Pearle-reclame

Het gaat om iets uit een Pearle-reclame
Bron:

Deel deze foto via

Maar nee, het is ook weer niet de irritante manier waarop ze Pearle, Pearle, Pearle zingen aan het einde van elke Pearle-reclame - het klinkt alsof ze pul, pul, pul zingen, terwijl het in de verste verte niks met bier te maken heeft! Dit allemaal enigszins terzijde, want waar gaat het wel om; wie is er verantwoordelijk voor De Nieuwe Ergste Zin Die Ooit In Het Nederlands Is Gezongen? 

4 HET IS JAN SMIT!

HET IS JAN SMIT!
Bron:

Deel deze foto via

5 JA JIJ! JE ZINGT DIT HIERONDER GEK! WAT DENK JE ZELF?! TUURLIJK GAAT HET OM JOU!

JA JIJ! JE ZINGT DIT HIERONDER GEK! WAT DENK JE ZELF?! TUURLIJK GAAT HET OM JOU!

Deel deze foto via

Laat het even doordringen (we helpen en schrijven het zinnetje nog zeven keer op: Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel Bij Pearle is het sale dus de korting is veel). 

Jan en je reclamebureauvriendjes, dat klopt niet! Korting is niet veel! Je kunt veel korting hebben (al is dat ook al niet zo fraai geformuleerd), maar je korting is niet veel! Nog meer uitroeptekens!!! Had nou even het rijmwoordenboek erbij gepakt en desnoods één van de volgende zinnetjes gezongen: 
- Bij Pearle is het sale, kom van je kameel
- Bij Pearle is het sale, rij niet tegen de vangrail
- Bij Pearle is het sale, stuur me een mail
- Bij Pearle is het sale, m'n urine is geel
- Bij Pearle is het sale, echt superirreëel (gast)  

Weet iedereen nog steeds dat het sale is. Dat je een niet geringe korting krijgt bij een sale krijgt, snapt iedereen sowieso wel. 

P.S. Je snapt dat we voor dit artikel bakken vol met geld van Pearle krijgen. Ze willen namelijk dat je weet dat het daar sale is en de korting veel is! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel