Ik kocht dat ene Levi's-shirt, maar durf er eigenlijk niet meer mee naar buiten

Stap de deur uit en binnen een minuut zie je dit shirt.

Ik kocht dat ene Levi's-shirt, maar durf er eigenlijk niet meer mee naar buiten

Deel dit artikel op

Een tijdje geleden - twee maanden denk ik - struinde ik door de app van een kledingwinkel en kwam ik een t-shirtje van Levi's tegen. Levi's Batwing Tee stond er onder het witte shirtje, met het aloude logo erop gedrukt - dat blijkbaar een vleermuis moet voorstellen? Mooi, klassiek shirtje zeg, en origineel ook, want Levi's is niet meer zo populair, dacht ik. Nietsvermoedend voegde ik het toe aan m'n winkelwagentje, om het even later te bestellen, samen met een shirtje met een alleraardigst palmboompje erop gestikt. Het werd de grootste desillusie uit m'n leven. 

Dat het zo'n desillusie werd, lag niet aan het shirtje zelf. Het zat prima, de eerste en tevens laatste keer dat ik het buiten droeg. Nee, het ligt aan jullie! Jullie hebben het shirtje namelijk ook allemaal. En met allemaal bedoel ik ook allemaal. Het shirtje is echt overal! Het verspreidt zich als een virus over Nederland. Wat zeg ik, Nederland? Europa, want afgelopen week was ik in Berlijn en Gdansk en ook daar werd ik op iedere straathoek met het shirtje geconfronteerd. 

Het is denk ik zelfs zo erg dat er niet genoeg Pakistanen zijn om de shirtjes in elkaar te zetten. En dat wil wat zeggen, want volgens de laatste schatting op Wikipedia dat er ruim 220 miljoen.   

Deel deze foto via

Het gevolg van deze levibatwingshirtjesisering van de samenleving is dat ik niet meer naar buiten durf met mijn exemplaar. Weet ik veel, misschien word je wel opgeroepen voor het Leger des Levi's om te vechten tegen mensen in die idioote lange t-shirts die de andere helft van de wereldbevolking draagt. Nou, daar pas ik dus voor! Mijn Levi's-shirtje komt niet meer buiten. Levenslang achter de tralies.   

Deel deze foto via

Dat is kut voor het shirtje, maar dan had-ie maar niet zo populair moeten worden. Zijn lot is nu dat-ie zal eindigen met klodders verf op zich, als ik m'n plafond of een muur moet schilderen ofzo. Treurig, maar niets aan te doen. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel