Pas op kale mannen! Er lopen heksen rond die jullie organen eruit willen rukken

Met één oog open slapen, kale mannen. Lees dit angstaanjagende verhaal...

Pas op kale mannen! Er lopen heksen rond die jullie organen eruit willen rukken

Deel dit artikel op

O jee, kale mannen van Nederland, er is iets aan de hand. Iets ergers dan klimaatverandering, het Nederlands Elftal of Albert Verlinde. Iets ergers dan het moment dat je die inhammen op je bolletje ontdekte. Iets ergers dan zonder pet een hele dag in de volle zon zitten met je knar. Ja echt, het is echt heel erg, zoals Sybrand Buma zou zeggen.   
Bron:

Deel dit GIFje via

Kom nu maar eens even terzake, waar zouden bij mij de spreekwoordelijke haren dan rechtovereind van moeten gaan staan?, hoor ik je denken. Nou, het zit zo kale man: in Mozambique heeft de politie kale mannen gewaarschuwd om op te passen. Er zijn namelijk mensen die het op ze gemunt hebben. Er zijn inmiddels al twee kale mannen vermoord vanwege hun mooie kale schedel. Ze moeten ook altijd de kale mannen hebben; eerst geen haar meer en daarna ook nog stelselmatig vermoord worden!  
Bron:

Deel dit GIFje via

Maar het wordt nog veel erger. Ze hebben het in Mozambique namelijk niet zomaar gemunt op kale mannen. Nee, als de kale man eenmaal is vermoord wordt z'n kop er ook nog afgehakt en worden z'n organen verwijderd. Nog een keer om het even in te laten dalen: als de kale man eenmaal is vermoord wordt z'n kop er ook nog afgehakt en worden z'n organen verwijderd.   
Bron:

Deel dit GIFje via

Vrezen ze in Mozambique voor de verkalemannerisering van de samenleving of hebben ze anderszins een probleem met mannen die geen hoofdhaar hebben? Nee, niet eens eigenlijk. Het hele hoofd-afhak-en-organen-verwijder-gedoetje heeft namelijk allemaal met hekserij te maken. Mensen op een bezemsteel in Mozambique associëren kale mannen met rijkdom - niet zo gek natuurlijk! - en daarom hebben ze de organen en het hoofd nodig voor allerlei hekserige rituelen zodat dat succes op hun klanten uitstraalt - simpel gezegd: als zo'n hekstype met een kalemannenlever over je heen wrijft word je ook rijk en succesvol.

Nu denk je misschien: Mozambique, dat is een beetje een ver-van-m'n-bed-show. Maar pas op, in Mozambique waren ze jaren geleden al met zo'n fidget spinner in de weer en moet je ons hier nu eens kijken. Alles uit Mozambique komt onze kant op! Uitkijken dus, als je je schoonmoeder of iemand op een bezemsteel verdacht achter je ziet staan!    
Bron:

Deel dit GIFje via

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel