Upcoming checkt: alle Duitsers zijn homo

Hoog tijd voor een nieuwe editie van Upcoming checkt. Wij gaan door met factchecken waar anderen stoppen!

Upcoming checkt: alle Duitsers zijn homo

Deel dit artikel op

Je hebt vast eens een paar duizend dronken Nederlanders 'Alle Duitsers zijn homo' horen inzetten nadat het nummer Seven Nations Army van The White Stripes ergens werd gedraaid. Misschien heb je het zelfs weleens zelf gezongen. Maar is die tekst eigenlijk wel waar; zijn alle Duitsers homo? Upcoming zocht het uit.    

1 Duitsland heeft volgens Wikipedia 80.722.792 inwoners

Duitsland heeft volgens Wikipedia 80.722.792 inwoners
Bron:

Deel deze foto via

Als de zinsnede 'Alle Duitsers zijn homo' klopt, dan zijn al deze 80.722.792 inwoners van het land Duitsland (plus de mensen met een Duits paspoort die in het buitenland wonen) homo.  

2 Wat vaststaat is dat er Duitsers zijn die homo zijn

Wat vaststaat is dat er Duitsers zijn die homo zijn
Bron:

Deel deze foto via

Hierboven zie je het logo van het Duitse COC en waarom zou je zo'n bond hebben als er helemaal geen homo's zijn met de Duitse nationaliteit? 

3 Maar zijn ze ook állemaal homo?

Maar zijn ze ook állemaal homo?
Bron:

Deel deze foto via

Daarop luidt het antwoord na enig onderzoek duidelijk NEE. Hierboven zie je bijvoorbeeld de hartstikke lekker gekke trouwfoto van Günther Neuhofer en Reinhilde Schneibüfütter uit het Beierse plaatsje Kipfenberg. En zo blijken er nog veel meer Duitse mannen en vrouwen met elkaar in het spreekwoordelijke huwelijksbootje te stappen, hetgeen duidt op een heteroseksuele voorkeur. 

4 Dus de conclusie luidt...

Dus de conclusie luidt...
Dus de conclusie luidt...
Bron:

Deel dit GIFje via

Net zoals in alle andere landen ter wereld zijn er in Duitsland zowel hetero's, biseksuelen als homoseksuelen. Dat percentage ligt ongeveer tussen de vijf en tien procent van de bevolking van een land. Er zijn dus homo's in Duitsland, maar dat betreft zeker niet alle 80.722.792 inwoners van het land - het zijn er bijvoorbeeld eerder 5.923.491. Daarmee is de stelling 'Alle Duitsers zijn homo' grotendeels onwaar. Als je het zingt, ben je een feitenvrije tekst aan het zingen. Dat gebeurt trouwens vaker in de vaderlandse muziekgeschiedenis, want er staat echt niet bij iedere buurvrouw Jansen een paard in de gang, en slaakt de zoute zee heus ook niet altijd een diepe zilte zucht. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel