Kan iemand even de term 'intieme zone' bij wet verbieden?

Bedankt!

Kan iemand even de term 'intieme zone' bij wet verbieden?

Deel dit artikel op

Ken je die reclame van Kruidvat met die stem die iedereen zo irritant vindt? Of die van dat liedje met 'het houdt niet op, niet vanzelf...'? Ja, die ken je, want je vindt ze irritant. Je vindt het zelfs kutreclames. Of zoals reclamemakers wellicht zouden zeggen: 'intieme zone-reclames'. En over die zogenaamde intieme zone wil ik het even hebben. Want in de reclamewereld is slechts één ding irritanter dan de stem van de Kruidvat-reclame en dat zijn reclames waarin de term intieme zone wordt gebruikt als eufemisme voor... 

Deel deze foto via

(Ooooooooooooooooooooh, staat daar nou in lettertype 72 het woord vagina? Jup.)

Op ieder tijdstip, op iedere zender word je geconfronteerd met het taalkundige schaamlapje dat 'de intieme zone' heet. Nederlanders staan erom bekend dat ze altijd zo direct en recht voor hun raap zijn, maar als het om middeltjes gaat die je op de vagina moet smeren, dan denken de reclamepipo's opeens dat we allemaal tere zieltjes zijn die beschermd moeten worden tegen enge woorden als vagijn en vulva - dat rare blauwe glassexbloed in de reclames is trouwens ook maar vreemd.   

We kijken met z'n allen naar Temptation Island en wat voor vunzigheid al niet meer. We roepen de hele dag aan één stuk door kut als er dingen verkeerd gaan. Tijdens biologie moesten we als pubers niet eens meer echt giechelen bij zo'n tekening van een naakte vrouw met wat er allemaal in en op zo'n vrouwmens zat. Maar nee, in reclames hebben we opeens een omfloerste term nodig om het beestje (de poes in dit geval) dus niet echt bij de naam te noemen. Bovendien is dat dan ook nog eens een term die eerlijk gezegd juist een beetje ouweviezemannenachtig klinkt. Spreek het maar eens uit met je meest ouweviezemannerige stemmetje. Intieme zone. Kotskotskotskotserdekots. 
                  
Bron:

Deel deze foto via

Dus het lijkt me hoog tijd dat we afscheid nemen van de term intieme zone - wellicht kunnen de heren en dame onderhandelaars het meenemen in de formatiebesprekingen en het zelfs bij wet verbieden. Er zijn ook alternatieven genoeg. Doet vagina toch te veel denken aan een biologieles VWO 4 dan kies je toch voor het woord foef (of één van de andere honderden alternatieven die schrijver Herman Brusselmans in z'n boeken biedt). Of ga terug naar de basisschool en noem het lekker spleetje. Of pak het op z'n plat Haags aan en laat Tommie Beugelsdijk die reclames inspreken. Of... tsja, opties genoeg.   

Maar in vredesnaam reclamemensen, stop met de term intieme zone. We kunnen the real thing aan. Echt! 
Bron:

Deel deze foto via

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel