Wayne Shaw van Sutton United is een voorbeeld voor alle keepers van Nederland

Ben je keeper? Dit zou je nieuwe vetrolmodel moeten zijn.

Wayne Shaw van Sutton United is een voorbeeld voor alle keepers van Nederland

Deel dit artikel op

Gisteren speelde het kleine Sutton United (bij elkaar opgetelde jaarsalarissen 400.000 pond) tegen Arsenal (opgetelde jaarsalarissen 190 miljoen pond). Het werd 2-0 voor Arsenal, maar die uitslag is totaal irrelevant, want in lichaamsgewicht won Sutton United met net zo'n groot verschil in ponden als Arsenal bij de spelerssalarissen. En dat hebben ze te danken aan één man: de 45-jarige reservekeeper en held Wayne Shaw. Dus Nederlandse keepers, niet meer zo druk voor je doel staan schreeuwen, maar doe voortaan als Wayne.     
UPDATE: Nadat een Britse overheidsinstelling aankondigde een onderzoek in te stellen naar de late night snack van Wayne in verband met een potentieel gokschandaal, heeft de vriendelijke vriend besloten per direct te stoppen met voetbal. Een tragedie!

1 Wayne Shaw is 125 kilo en altijd goed gehumeurd

Wayne Shaw is 125 kilo en altijd goed gehumeurd
Bron:

Deel deze foto via

Kijk 'm lachen dan! Zo kan het dus ook in plaats van je verdedigers helemaal uit te kafferen.... In z'n jeugd speelde Wayne nog bij Southampton, waar hij in hetzelfde team zat als oud-international en topscorer Alan Shearer. Later maakte hij van z'n hobby z'n werk en werd de gezellige Wayne ijscoman. 

2 Wayne is naast reservekeeper van Sutton ook de terreinknecht

Wayne is naast reservekeeper van Sutton ook de terreinknecht
Bron:

Deel deze foto via

We kennen de stofzuiger als positie in het veld, maar Wayne neemt het letterlijk. Hier zie je 'm de dug-out schoonnmaken op de dag van de wedstrijd tegen Arsenal. Hij slaapt ook drie dagen op de club, in het hokje waar na de wedstrijd Arsène Wenger werd geïnterviewd. 

3 Na de wedstrijd moest Wayne z'n eigen kruimels opzuigen

Na de wedstrijd moest Wayne z'n eigen kruimels opzuigen
Bron:

Deel deze foto via

Want toen Sutton United al z'n wissels had gebruikt, rende hij meteen naar de snackcorner in het knusse stadionnetje om een lekker broodje hamburger (of ja, wat is het?) te halen. 

4 En daar zijn ook fantastische bewegende beelden van

En daar zijn ook fantastische bewegende beelden van
En daar zijn ook fantastische bewegende beelden van
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is mooier en stijlvoller dan welke andere keeper ook die met een katachtige reflex een bal uit de kruising plukt. Kijk en geniet. 

5 Dus keepers...

Dus keepers...
Bron:

Deel deze foto via

...niet meer zo schreeuwen en gek doen voor je doel...

6 ...maar doe als Wayne

...maar doe als Wayne
Bron:

Deel deze foto via

Lekker lachen en eten en zuipen! Jullie kunnen het, keepers! 

P.S. Er zijn natuurlijk ook al keepers zoals Wayne in de kelder van het amateurvoetbal, voor jullie geldt: vooral zo doorgaan (alleen wat meer ballen tegenhouden misschien...) 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel